perjantai 5. toukokuuta 2023

Kaikki lähes valmiina

Jokaisessa raskaudessa on aina riskinsä, mutta kun tiedossa on valmiiksi riskiraskaus ja mahdollisesti ennenaikaisuuden riski, on kaikkeen joutunut varautumaan etukäteen vähän eri lailla. 

Ja toki tässäkin asiassa yksi ei olisi uskaltanut hankkia mitään vauvaa varten kun taas toinen on hankkinut "kaiken". 

Mä ja me kuulutaan tähän jälkimmäisiin odottajiin. Olemme ostaneet jo suurimman osan asioista mitä aikeissa oli ennen vauvan tuloa ostaa. 

Toki me olimme jo ostaneet Linneaa varten paljon asioita jotka ovat odottaneet kaapissa uutta ihmettä <3.

Ja osa tavaroista meillä on jopa ollut siitä asti kun pikku-T oli ihan mini ja meillä hoidossa. 


Ja nyt viikko viikolta kun Jellonan raskaus on edennyt eteenpäin, ollaan hankintoja tehty. 

En halunnut että Samulle jäisi yksin iso vastuu hankinnoista jos itse joutuisin sairaalaan sisään useita viikkoja ennen synnytystä. 
Aina saa kaikkea toki hankittua sittenkin kun vauva on syntynyt, mutta luulen että helpompaa on kun isoimmat asiat on hankittu ja voidaan vaan keskittyä pieneen uuteen ihmeeseen ja vauvan hoitoon. Ehkä ollaan siinä vaiheessa koko sakki niin väsyneitä että "vuodelepo" jatkuu vielä kotona synnytyksen jälkeenkin :D. 


Mä havahduin eilen masukuvien ottamisen jälkeen että mitäs jos tosiaan tänään joutuisin osastolle loppu raskauden ajaksi. En ole pakannut sairaalakassia tai ei olla katsottu vauvalle mitään vaatteita, saatikka pesty niitä. Tutit ja tuttipullot ovat myös paketeissaan vielä. 


No tosiasiahan on että jos mä joudun sairaalaan osastolle vuodelepoon useita viikkoja ennen synnytystä tai jos vauva päättäisi nyt syntyä, ei me kuukausiin vielä kotiin päästäisi. 

Jos yksin minä sairaalaan joutuisin, kerkiäisi Samu pestä niin pienet vaatteet, tutit, tuttipullot, harsot, peitot jne. 

Jos vauva syntyisi "nyt" keskosena, hän joutuisi käsittääkseni vielä tässä vaiheessa vauvojen teholle ja keskoskaappiin piiitkäksi aikaa. Toki siinä tapauksessa mä luulen että Samunkin osoite muuttuisi Naistenklinikalle, eikä pelkästään minun ja vauvan. 

Jokatapauksessa kun kaikki on niin kovin arvaamatonta ja tilanne voi minä hetkenä vaan muuttua, on mun mieli edes vähän rauhallisempi kun tiedän että suurin osa asioista on valmiina. 


Meillä on yksi vauvan sänky valmiina ja sillä pärjätään aluksi pelkästäänkin jos ei kerittäisi ostaa pinnasänkyä makkariin. Kun vko 30 tulee täyteen eli kahden viikon päästä, olemme aikoneet käydä pinnasängyn ostamassa. 

Sitteri ja leikkimatto meille tuli käytettynä ja ne ovat nyt jo olohuoneessa paikoillaan. Niinkuin osan vaatteistakin ostimme käytettynä. 


Viikko sitten perjantaina käytiin ostamassa / tilaamassa vaunut, auton turvakaukalon ja telakan, kylpyammeen ja jotain pientä tavaraa kuten esim. hyttysverkon vaunuihin. Nämä kaikki noudamme vasta kun kaikki tavarat ovat saapuneet lastentarvikeliikkeeseen.
Osalla tavaroista oli kahdeksan viikon toimitusaika joten tästä syystä meidän oli pakkokin jo esim. vaunut ja turvakaukalo tilata. Juhannukseksi pitäisi kaikkien tavaroiden tulla ja se todella on meillä se 35 viikon etappi jota ennen ei olla annettu lupaa vauvalle syntyä ;). 

Ja vaikka syntyisi, eihän me kotiin silti ennen sitä varmasti päästäisi. Jos jokin tavaroista kuten turvakaukalon toimitusaika viivästyisi, sitten lainataan joltain tutulta sen verran istuinta että päästään kotiin. 


Omaa sairaalakassiahan mä en sitten ole pakannut, saatikka edes miettinyt mitä siihen pitäisi pakata. 
Kyllä ne sairaalassa mut pukee sairaalan vaatteisiin ja Samu voi sitten tuoda mulle omia tavaroita sitä mukaan sinne mitä tarvitsen. 

En selkeästi ihan vielä ole valmis "muuttamaan" Naistenklinikalle ja toivonmukaan ihan hetkeen ei vielä ole tarvettakaan. 


Mä seison mielummin vaikka päällään täällä kotona jos vaan mahdollisimman pitkään täällä saisin olla. 
Aina kun mua on turhauttanut tämä makaaminen kotona, mietin 
"mielummin näin ja kotona kuin kuukausia sairaalassa". Tämä on auttanut jaksamaan :). 

Mutta kerta kun nyt kotiin vielä tällä kertaa kontrollista tänään pääsin, päätettiin me aloittaa ensi viikolla pyykkitupavuorolla pienten vaatteiden peseminen. 
Ehkä voisin myös aloittaa pakata sen verran omaa sairaalakassiani, että ensi hätään olisi edes hammasharja, hiusharja, imetysliivit, shampoo & hoitoaine, jne. mukana. 

Eipä siitä haittaakaan ole :). 


Tämän aamuinen kontrolli oli kyllä todella nopea. Ei oltu lääkärin vastaanotolla edes viittä minuuttia. Koska aikoja ei ollut Naistenklinikalla mulle antaa, mut otettiin vaan jossain välissä pika tarkistukseen. 
No tosiaan todella pikainen tarkistus se olikin jossa katsottiin vaan mun kohdunkaulan ja langan tilanne. Joka oli ennallaan. Miten hienoa! Lääkäri sanoi että hyvin on mun auennut kohdunkaula "pysynyt liitoksissaan" ja että hyville viikoille ollaan jo nyt päästy. Kuulemma hyvältä näyttää nyt. Kahden viikon päästä on seuraava tarkistus. 
Ja toki mun pitää mennä päivystykseen sitä ennen jos jotain akuuttia tulisi. 

Mutta niin helpottunut olo että ei ollut enempää mun kohdunkaula auennut kun langanlaiton jälkeenkään. 

Toki kaikki voi muuttua "hetkessä", mutta nyt on kaikki hyvin tilanteeseen nähden :). Ihanaa viikonloppua kaikille <3.


Tiina
Facebook
Instagram 

2 kommenttia:

 1. Sydämelliset onnittelut ihanista raskausuutisista, jotka kuulin reilusti yli 80-vuotiaalta asiakkaaltasi yläkerrassa asuvalta Ulla-rouvalta. Toivotaan, että kaikki sujuu tällä kerralla mainiosti, kun olet hyvässä hoidossa ja lepäilet ohjeiden mukaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos paljon Eila❤️. Kaikki näyttää hyvältä ja ollaan onneksi jo 29 viikolla☺️. Eli vaikka vauva päättäisi jo nyt syntyä, näillä viikoilla yleensä kaikki selviää. Toki aina raskauksiin ja synnytyksiin liittyy riskejä vaikka oltaisi täysilläkin viikoilla.
   Juu, Ullan kanssa rupattelinkin viime viikolla kun yritti varata aikaa minulta☺️. Ihanaa kesän odotusta Eila teille 🌺

   Poista