tiistai 23. toukokuuta 2023

Cybex Cloud Z2 i-size, deep Black

Auton turvaistuimeksi valittiin Cybex Cloud Z2 i-Size, deep Black. 
Telakka Cybex Base Z2 Black. 

Näiden lisäksi ostettiin myös penkin suoja telakan alle. 


Ehdoton plussa tämän turvakaukalon ominaisuudessa on se, että silloin kun turvaistuin on adapterien avulla laitettu vaunujen (meillä Bugaboo Fox 5) runkoon, saa turvaistuimen ns. venytettyä makuuasentoon. Tätä ominaisuutta ei ainakaan muissa turvakaukaloissa ollut mitä Lastentarvikeliikkeessä myynnissä oli, sitä en tiedä onko maailmalla muita malleja, mutta ainakin tämä Cybex Cloud kaukalo semmoinen on. 

Eli autossa ajossa kun turvakaukalo on sen telakassa kiinni, se on aina ns. istuma-asennossa.

Telakka kääntyy myös oven suuntaan, jolloin vauva on helppo siihen laittaa ja sitten kääntää kasvot pois menosuunnasta kun lähdetään liikkeelle. 
Sama telakka käy myös seuraavan turvakaukalon koon kanssa, sitten kun kaukalo tarvitsee vaihtaa seuraavan isompaan kokoon. 


Adapterit on todella helppo napsaista kiinni vaunujen runkoon ja samoin niiden päälle turvakaukalo. 

Se että turvakaukalon saa kiinni vaunujen runkoon helpottaa varmasti arkea monessakin tilanteessa kun vauvaa ei tarvitse herättää ja nostaa vaunukoppaan vaan unia voi jatkaa kaukalossa ja sen voi vielä laittaa myös enemmän makuuasentoon. 


Näiden Bugaboo Fox 5 vaunujen runkoon samoilla adapterilla olisi käynyt myös Maxi-Cosin turvakaukalo, mutta siinä ei ollut sitä ominaisuutta että turvakaukalon saa myös "makuuasentoon" vaunuissa, joten siksi tämä Cybex oli meidän valinta. 


En kerinnyt edes ottamaan sisällä kunnon kuvia turvakaukalosta ja yhdessä vaunujen rungon kanssa kun meidän innokas isi (Samu) vei jo turvaistuimen telakoineen autoon <3. 

No ei sen puoleen, alkoi meillä jo vähän ahdasta olohuoneessa olla kun ne oli siinä :). 

Siellä ovat nyt autossa valmiina odottamassa pikkuista <3.
Täällä edelleen kotona ollaan, mulla piti olla viime viikon lopulla tukilangan tarkistus Naistenklinikalla, mutta heillä ei ollut antaa mulle aikaa ja sain sen ajan nyt sitten vasta tänään huomisaamulle.
Eli huomenna aamulla tarkistellaan taas tilannetta. 
Aika hurjaa kyllä tämä henkilökuntapula joka sairaalassa. Ei ole tietenkään henkilökunnan vika ettei heillä ole aikoja antaa, mutta näin potilaan näkökulmasta se tuntuu aika hurjalle kun erkoissairaanhoidon piirissä olen ja mulle pitäisi lääkärien mukaan tehdä tarkistukset 10-14 päivän välein, mutta ne ei oikein ikinä toteudu. Huomenna on jo 20 päivää edellisestä tarkistuksesta, eli toisinsanoen yksi kerta jäi välistä. 

Toivotaan että tilanne on kohdunkaulalla pysynyt samana :)!! Hyvää yötä! Tiina
Facebook
Instagram


2 kommenttia:

 1. Moikka! Kannattaa hankkia peili takapenkille, jotta myös kuski näkee vauvan peilien kautta 😊 itse en pitäisi turvaistuinta valmiina autossa mahdollisen kolarin kannalta.
  Oon niin fiiliksissä teidän molempien puolesta! Toivottavasti kaikki menee hyvin loppuun saakka 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kiitos vinkeistä🤗. Juuri luin pari viikkoa sitten "tulipalosta" joka oli sattunut ajon aikana vauvan ollessa turvaistuimessa. Palo alkoi peilistä ja sytytti turvaistuimen 😱. Vauvalle ei onneksi kerinnyt sattua mitään kun äiti havahtui paloon ajoissa. Mutta silloin sanoin Samulle, että ehkä se peili ei olekaan hyvä juttu. Oltiin n einaan siitä puhuttu.
   Meillä niin vähän tilaa kotona niin siksi tuo turvaistuin jo autossa on. Jos nyt kävisi niin huono tuuri että kävisi kolari, niin ostetaan sitten uusi istuin☺️.

   Ihana kuulla🥰❤️

   Poista