lauantai 3. syyskuuta 2016

Pihan laittoa ja rakastuneet linnut




















Lupasin laittaa näitä kuvia pihan "puunauksesta" mikä keväällä tehtiin.
Eli kuvat tosiaan ovat viime keväältä (paitsi alin kuva, se on uusi).

Uusittiin talon ympärillä olevaa pientä kivetystä (koristekivimurskaa) sekä koristekatetta havuistutuksiin. Havut istutettiin vajaa seitsemän vuotta sitten ja ne ovat kasvaneet hurjasti.
Punainen kate oli jo haalistunut ja mennyt muutenkin ruman näköiseksi.
Otettiin vanha kate pois, laitettiin uusi kangas sekä kate ja näky oli taas aivan toinen.
Tämä olisi pitänyt tehdä jo aiemmin - heti miellytti itseäänkin enemmän kun talon edusta oli taas "kunnossa" :).

Laitoin samaan postaukseen kuvat linnuista jotka innostuivat "pussailemaan" kun aloin niitä kuvaamaan. En ole ennen  tämmöistä päässyt luonnossa todistamaan. Tosiaan linnut olivat ensin puussa erillään toisistaan ja kun aloin niitä kuvaamaan niin innostuivat ne oikein kunnolla hempeilemään - varsinaiset linssiluteet, heh :). Kun lopetin kuvaamisen niin menivät ne taas erilleen toisistaan :).


Mutta vielä takaisin pihaan ja sen hoitamiseen ja mitä ajatuksia se mussa herättää :).

Jokainen piha, on se sitten omakotitalo, rivitalo, kerrostalo jne. niin tarvitsee "jatkuvaa" huoltamista. Pieni tai suuri piha, mutta jotta se pysyy kauniina vaatii se jatkuvaa hoitoa.
Mitä suurempi piha niin enemmän työtä se vaatii ja myös aikaa.
Meillä on yli puolen hehtaarin tontti josta osa metsää, mutta piha on silti todella suuri ja hoitamista siinä on. Liikaakin, myönnetään :D!
Jos haluaa elää ja tehdä muutakin kuin vaan olla pihaa laittamassa :). Ja me kyllä ollaan semmoisia, että ei haluta vaan laittaa pihaa kokoajan! Halutaan toki, että se näyttää kauniilta ja hoidetulta (ja siltä se ei nyt näytä ;) ). Toki osasyynä on nyt myös mun kädet ja se, että ne ei ole kunnossa. Mutta myös se, että me ollaan aika menevää sakkia niinkuin olette ehkä huomanneet ;).

Ollaan pohdittu paljon meidän pihaa ja sitä kuinka paljon se vaatii juurikin sitä aikaa, halua jatkuvasti tehdä sitä, mutta toki myös rahaa. Mitä isompi piha niin sitä enemmän myös toki sitä rahaa palaa.
Meidän pihassa pitäisi tehdä iso muutos jotta sen saisi helpommin hoidettavaksi ja, että se miellyttäisi kunnolla omaa silmää :)!!
Etupiha pitäisi ehdottomasti kivettää koska nyt rikkaruohot valtaavat sitä vaikka kangas onkin murskeen alla. Ne kyllä kasvavat missä vaan - pienenkin murskeen päällä :D.

Oikeastaan etupihan uudelleen laittaminen muuttaisi koko pihan ilmettä sekä myös helpottaisi sen siistinä pitämistä. Nyt tuntuu, että rikkaruohojen nyppiminen ja myrkyttäminen on ihan turhaa. Kun saat nypittyä tai myrkytettyä ne niin voitkin aloittaa jo uudestaan alusta koska uudet ovat jo tulossa. Kivetys olisi huippu juttu :)!!

Eli mikäli edessä olisi pihallinen koti (tai rakennusprojekti)- pieni tai suuri niin siinä kannattaa ottaa todella huomioon mitä se vaatii. Toki talokin vaatii oman jatkuvan huoltonsa, mutta piha sitäkin enemmän toistuvaa!


Vähän piha-ajatuksia :). Nyt lounaan tekoon!

Ihanaa ja aurinkoista viikonloppua!



Tiinamaria




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti