sunnuntai 25. syyskuuta 2016

Lihapiirakka







Viikko mennyt flunssaa paranneltaessa kotona.
Koirien kanssa pakolliset ulkoilut, mutta muuten joutunut ottaa rauhallisesti. Jospa tämä nyt pikkuhiljaa alkaisi olemaan voiton puolella ja pääsisi takas normi rytmiin :).

Pihavalojen asennus etenee kivasti, kiitos reippaan mieheni :).
Niin innoissani olen kun saadaan lisää valoa pihalle. Meillä on iltaisin jo niin säkkipimeää ja pihalla ei montaa metriä eteen näe.

Flunssan (ja kuumeen) takia tosiaan en ole oikein mitään jaksanut tehdä, mutta lihapiirakan tein yksi päivä.
Mikään kaunis "teos" tämä ei todella ole, mutta maku oli todella hyvä. Älä anna siis ulkonäön hämätä ;).
Muutin jonkin verran alkuperäistä reseptiä jonka löysin netistä. Tätä reseptiä on helppo muuttaa mausteilla, yrteillä ja muulla sisustalla samaa kaavaa muuten noudattaen.
Itse tein piirakan seuraavanlaisesti.


Lihapiirakka

2x 500g pakaste voitaikinaa (yht. siis 1 kg)
400 g jauhelihaa
2 sipulia
3 kananmunaa (2 munamaitoon ja 1 voiteluun)
200g juustoraastetta (itse tein Punaleimaan)
2 dl maitoa
6dl pitkää riisiä (raakana 2dl)
mustapippuria myllystä reippaasti
suolaa oman maun mukaan
lihaliemikuutio


Tee näin:

Keitä riisi lihaliemessä kypsäksi, Paista pilkottu sipuli ja jauheliha, lisää mausteet. Sekoita paistettu jauheliha ja riisi keskenään. Tee munamaito: kaksi munaa ja maito sekoitettuna. Laita toinen sulanut voitaikina leivinpaperin päälle ja kaulitse se melkein pellin kokoiseksi. Laita puolet juustoraasteesta taikinan päälle. Kaada jauheliha-riisiseos juustoraasteen päälle. Jätä reunoille taikinaa näkyviin!! Kaada munamaito ohuena nauhana seoksen päälle. Laita loput juustoraasteesta päälle. Kaulitse toinen voitakinalevy samankokoiseksi ja laita se "kanneksi". Kiinnitä taikinat reunoista yhteen. Voitele kananmunalla. Pistä haarukalla pintaan reikiä niin se ei turpoa uunissa. Paista 225 asteessa n. 15-20 minuuttia.



Meinaan joskus kokeilla samalla kaavalla, mutta lisätä sieniä sekään. Aurajuustokin varmasti sopisi ja Timjami ja ja ja... :D. Muunneltavissa siis jokaiseen makuun!


Rauhallista sunnuntai-iltaa <3



Tiinamaria



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti