perjantai 16. syyskuuta 2016

Omppusato purkkiin











Vihdoin kerkesin istahtaa ja kirjoittaa!

Viikonloppu häämöttää jo :). Täällä ollut taas hurjan kiireinen viikko takana.
Kerkesin jo pyörähtää Tallinnassakin, mutta siitä en sen enempää postaile. Mulla ei meinaan ollut kameraa mukana.

Ilman harmeja ei tällä viikolla päästy, vaikkakin pieni harmi niin silti niin iso harmi.
Mun puhelin meinaan hajosi. Ja sehän aiheutti ja aiheuttaa vieläkin mulle vähän harmaita hiuksia. Kaikki kuvat ja numerot meni.
Ja koska olen panostanut semmoiseen puhelimeen missä on markkinoiden paras kamera (jos sen mainontaan on uskomista ;) ) niin olen tietenkin käyttänyt puhelimen kameraa myös paljon blogin kuvien ottoon.
Eipä sitä tule isoa ja kallista järkkäriä otettua esim. sienimetsään mukaan ;). Mutta nyt on pärjättävä jonkun aikaa vaan sillä, mutta se vähän rajoittaa kuvien ottamista.
Puhelimen huolto kestää 2-4 viikkoa ja toivon, että on lähempänä kahta kuin neljää.
Mutta siis, sinne meni pari tuhatta kuvaa ja ne numerot :(. Ärsytys!
Ei todella ole mikään maailman vakavin juttu :D, mutta kyllä siitä muutama harmaa hius silti tuli ;).
Mä en pärjäisi ilman puhelinta kyllä hetkeäkään!! Onneksi kaapin pohjalta löyty sentään vanha puhelin jolla nyt sentään voi soittaa ;).



Mutta sitten omppuihin :)!

Eletään omppuaikaa ja tein hilloja :). Kahta erilaista!
Tässä reseptiä jos innostut tekemään!


Omenahillo 

1 kg kuorittuja ja pieneksi paloiteltuja omenoita
1 dl vettä
500g hillosokeria
1 vaniljatanko


Pane omenat ja vesi sekä vaniljatanko kattilaan. Keitä n.10 minuuttia. Lisää hillosokeri ja anna kiehua vielä n. 5-10 minuuttia välillä sekoittaen. Poista vaniljatanko. Mikäli tuli vaahtoa pinnalle niin ota se pois. Kaada hillo kuumiin lasipurkkeihin (itse käytän kiehuvan kuuman veden purkeissa ennen hillon laittoa) ja sulje heti. Säilytä viileässä.




Omenahillo (sose)

1 kg kuorittuja omenoita (ei tarvitse olla niin pieniä paloja)
1 dl vettä
500g hillosokeria
kanelitankoja (itse laitoin 4 kpl n.10cm tankoja)

Tee muuten samalla ohjeella kuin edellinen, mutta kun olet keittänyt omput veden ja kanelitankojen kanssa sen 10 minuuttia, ota kanelitangot pois siksi aikaa kun soseutat hillon sauvasekoittimella. Soseutuksen jälkeen laita tangot takaisin ja hillosokeri ja anna kiehua hiljalleen vielä 5-10 minuuttia. Tangot pois ja purkkeihin samalla ohjeella kuin edellinen.


Nyt mä istahdan vielä sohvalle ennen unille menoa :).

Oikein ihanaa iltaa ja viikonloppua, pus!



Tiinamaria



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti