tiistai 30. elokuuta 2016

Ruusuja & ruusuja - täytekakku ja lohijuustokakku













Viime viikonloppuna hyvän ystäväni anoppi täytti 70-vuotta ja autoin ystävääni leipomuksissa. Toiveena oli suolainen kakku sekä makea ja sain päättää muuten minkälaiset teen. Ehdotin "tuttua ja turvallista", itselle helppoa reseptiä - lohijuustokakkua sekä täytekakkua.


Lohijuustokakun ohjeen löydät täältä:

http://stylebytiinamaria.blogspot.fi/2016/07/tarjoiluita-ristiaisiin.html



Täytekakun tein seuraavanlaisesti:

8 munan kakkupohja (24 hengelle)


8 kpl munia
3 dl sokeria
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. (vatkaa tehosekoittimella ainakin 5 min.)
Sekoita jauhot keskenään. Sihtaa jauhot siivilän läpi massaan kevyesti sekoittaen.
Voitele ja jauhota vuoka. Jos teet irtopohjavuuassa (itse teen aina!!) laita alle leivinpaperi.
Paista 175 asteessa n. 40 minuuttia. Jos pinta alkaa tummua liikaa niin voit laittaa leivinpaperin päälle.
Kakkupohja kannattaa tehdä edellisenä päivänä. Seuraavana täyttää ja sitä seuraavana syödä ;).

Kostutin kakun n.2dl maitoa + 1 tl vaniljasokeria. Ensimmäiseen kerrokseen laitoin 2 muussattua banaania ja vaahtoutuvaa vaniljakastiketta (vatkattuna)  banaanimössön päälle. Toiseen kerrokseen laitoin valmiin Dr. Oetkerin kakkumoussen, (mansikkamoussen) sekä siihen kokonaisen mansikkarasian pilkottuna.

Kuorrutteisiin meni yht. tasan 8 dl vispikermaa. Eli kermakuorrutuksiin kannattaa aina varata reilusti kermaa!! Valmiit marsipaaniruusut päälle sekä sokerihelmiä lisäksi.




Tiinamaria




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti