lauantai 6. elokuuta 2016

Knäckebrödpizza (Näkkileipäpizza)



















Hyvää huomenta ja viikonloppua :).

Ruotsissa oli herkku jota en ennen ollut nähnyt, maistanut tai edes kuullut - Näkkäripizza.

Muuten ihan normaaliin tapaan tehty pizza. mutta pohjana toimii näkkileipä. Ja toimii, oli oikeasti hyvää ja miten helppo ja nopea tehdä.

Käytiin näkkileipätehtaalla jossa näkkärit oli superhalpoja.(Hintavertailuna: sama näkkäri mitä saa esim. Prismasta maksoi tehtaalla n.3€ kun Prismassa n.7€).
Siellä myytiin myös pakkasesta näitä pizzoja, mutta me ostettiin näkkäreitä ja tehtiin eräänä iltana itse.

Suosittelen kyllä kokeilemaan tätä Ruotsalaista herkkua :).


Itse tein oman pizzani seuraavanlaisesti:

Näkkärin päälle ensin pizza(tomaatti)kastiketta (Ruotsissa myytiin pizzakastiketta - en tiedä löytyykö Suomesta), sitten juustoraastetta ja viipaloitua tomaattia. Uuniin 150 astetta n.10 minuuttia (kun juusto on sulanut), pizza ulos uunista ja päälle paljon rucolaa ja ilmakuivattua kinkkua ja muutamat tomaatit vielä, Namskis.


Saas nähdä tuleeko tämä ruokavillitys jossain vaiheessa Suomeen. Itse en ainakaan ole vielä nähnyt!


Me jäätiin kotiin kun ollaan oltu mökillä kaikki viikonloput.
Tarkoituksena oli pitää "Helsinki päivä", mutta ilma ei ole nyt kauhean kiva joten katsotaan mitä keksitään.

Iloista viikonloppua :)




Tiinamaria

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti