keskiviikko 1. kesäkuuta 2016

Balsamicosiirappi - se viimeinen silaus ruualle









Rakastan ruuanlaittoa ja täytyy myöntää, että nykyään syödään monesti mielummin kotona ja panostetaan ruuanlaittoon ja raaka-aineisiin. Ehkä sitä on tullut makunystyrät niin nirsoiksi, että sen kerran kun ravintolaan menet syömään ja maksat siitä kunnon summan niin ruuan ja palvelun taso on oikeasti oltava kohdillaan. Niin monesti lähtenyt ravintolasta kotiin sillä mielellä "nojaa, ihan ok oli, MUTTA olisi varmaan itseltä onnistunut paremmin :D". Enkä minä tai mieheni olla nirsoja, mutta täytyy vaan myöntää, että niitä "WOW, tää oli hyvää" fiiliksiä on sen verran vähemmän.
On siis täytynyt ryhtyä oman elämänsä superkokiksi ;).

Vaikka ruuanlaitto olisikin lähellä sydäntä aina sen panostamiseen ei ole aikaa tai jaksamista niin paljon kaiken muun arjen pyörittämisen kanssa, että välillä täytyy päästää itsensä helpommallakin. Silti laadusta ei tarvitse tinkiä. Ihan jo muutamalla raaka-aineella saa todella hyvää ruokaa lautaselle. Tässä nyt oli muutamia salaattikuvia, koska ne kuuluu mun päivittäiseen ruokavalioon. Syön joka päivä vähintään kolmesti joko salaattia tai sitten höyrytettyjä vihanneksia.
Salaatit on kyllä ihan mun ykkösjuttu! Ja nyt vielä kesällä niiden laatu ja maku on aivan toistaluokkaa!
Mitä tulee noihin annoskuviin joita tuohon laitoin. Yksinkertaisia, helppoja ja niin hyviä, mutta silti raaka-aineita ei tosiaan tarvita montaa onnistuakseen. Vuohenjuusto ja kana on mun lempilisukkeet salaatille, Vuohenjuuston kanssa on helppo yhdistää mustikoita tai mansikoita ja esim. pistaasipähkinöitä. Itse salaatin teen aina usemmasta lajikkeesta. Nykyään on helppo kun myydään valmiiksi erilaisia salaattimixpusseja, mutta ihan jo jäävuorisalaatilla ja rucolallakin pääsee alkuun. Babypinaattia ostan myös aina jos on saatavilla.
Tätä nyt ei ihan salaatiksi voi kutsua, mutta rucolapedin päälle laitettu lämpimät kananrintafileet, vuohenjuusto viipale, marjoja kylkeen ja lopuksi pieni määrä balsamicosiirappia päälle. Namskis, tässähän tulee ihan nälkä kohta :D. Erittäin yksinkertaista ja hyvää. Toki makuasioista ei voi kiistellä, mutta ainakin moni tykkää ;).

Tässä vielä ohje balsamicosiirapille:

Balsamicosiirappi
1dl tummaa balsamicoetikkakastiketta
1dl ruokokidesokeria

tee näin: Kuumenna kattilassa kokoajan sekoittaen. Varo ettei sitkostu. Kun sokeri on sulanut, ota pois liedeltä. Säilytä jääkapissa.

Siirappisia suita ja ihanaa iltaa!

Tiinamaria

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti