lauantai 18. kesäkuuta 2016

Mansikkainen idea juustokakkuun!








Kylläpä meillä tulee vettä, kuin saavista!

Näin sadepäivänä voi vaikka leipoa. Meillä ei ainakaan houkuta lähteä ulkoilemaan tällaisella säällä (vaikka varusteistahan se on kiinni ;) ).



Tämän juustokakun mansikkakoristeilla tein äidilleni jo äitienpäivänä.
Oman pään mukaan tein juustokakun ja en nyt tietenkään muista tarkkoja määriä mitä siihen laitoin. Muistan kyllä käyttäneeni päärynä-kinuskirahkaa ensimmäistä kertaa.
Eli luultavasti olen laittanut yhden rahkapurkin, vatkattua kermaa, maustamatonta tuorejuustoa, liivate ja sokerit + digestivepohja.
Monesti teen siis kakkuja ihan ilman mitään reseptiä. Kokeilen aina mitä milloinkin :).

Tätä mansikkakoristeluideaa jokaisen on helppo käyttää omaan lempparireseptiin lisänä.

Digestivepohjan päälle vaan puolitetut mansikat. Mansikat pysy hyvin pystyssä, vaaka suorastaan "imaisi" ne itseensä.

Itse en käytä leivinpaperia sivuilla suojana enää koskaan. Joskus käytin, mutta monesti reunaan oli jäänyt kurttuja ja tästä syystä laitan suoraan hyydykekakut aina vuokaan.
Ennen irroittamista käyn reunan läpi terävän veitsen kanssa ja kun kakku on tarjoilulautasella pyöritän kakkulautasta samaa aikaa kun veitsen terää pidän kakun reunalla. Näin saat todella siistin ja suoran reunan :).



Ihanaa viikonloppua :)



Tiinamaria










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti