Aurinkoista iltaa!
Mitä mahtavin viikonloppu takana, kyllä on tehnyt hyvää pitää hieman vapaata ja päästiin sitä nauttimaan mitä mahtavimmassa säässä!
Lämpöä on riittänyt lähemmäksi 35 astetta koko viikonlopun ajan.
Tänään ollaan oltu kotosalla, pientä avoautoilua Porvoon saaristossa lukuunottamatta.
Ennen saaristoon lähtöä katoin pöydän valmiiksi jotta päästään suoraan sitten tekemään ruokaa kun tullaan kotiin :).
Mulle / meille puoliruokailua on myös kaunis kattaus.
Mä rakastan kattauksia ja astioita, kuten olette ehkä saattaneet jo huomata ;).
Arkena syömiset on aivan erilaisia, arkisia, ja silloin myöskin kattaukset ovat se ihan normi "haarukka-lautanen -kattaus".
Viikonloppusin ja vapaalla on sitten ihana panostaa hieman enemmän ja laittaa ihan ne pellavaiset servetitkin pöytään :).
Usein tehdään ruokaa yhdessä, mutta tänään halusin häärätä keittiössä ihan itsekseni ja sainkin tehdä ruokaa kuunnellen upeaa live-pianonsoittoa <3.
Täytyisi laittaa teille muuten joskus video-/pari Samun pianonsoitosta, en voi ymmärtää miten kukaan voi oppia itse, ilman mitään opetusta tai edes nuotin nuottien osaamista näin upeasti!
Aivan super lahjakkuus tuossa lajissa tuo mieheni mun <3.
Se siitä, nyt takas lohisoppaan :).
Lohikeitto on meillä usein lautasella jos ollaan retkeilemässä saaristossa ja se kuuluu ehdottomasti meidän lempiruokiin varsinkin kesällä.
Tänään sitä syötiin omassa "viiden tähden ravintolassa" :D.
Ihan näin vaatimattomasti, heh :D.
Reseptejä on varmasti yhtä monta kuin on kokkejakin, mutta tällä kaavalla itse kokkailen!
Tänään valmistin keiton näin:
KERMAINEN LOHIKEITTO by Tiina
1,5 kg UUSIA perunoita
0,5 kg porkkanoita
1,2 kg lohta (ruodotonta)
1-2 sipulia
2 laakerinlehteä
10-15 maustepippuria
5 valkopippuria
2 kalaliemikuutiota
voita 50 g
5 dl kuohukermaa
ruukku tilliä
vettä
suolaa
palanen koskenlaskijaa
En koskaan kuori uusia perunoita vaan pesen ne juuresharjan kera vain kunnolla.
Eli pese perunat ja pilko ne pieniksi.
Kuori porkkanat ja pilko ne pieniksi.
Pilko sipulit pieniksi.
Fileroi kalasta nahka pois jonka jälkeen kuutioi kala pieniksi paloiksi.
Laita kattilaan perunat, porkkanat, sipuli, laakerinlehdet, pippurit ja kalaliemikuutiot.
Lisää vettä näiden päälle niin, että ne melkein peittyy, mutta ei aivan kokonaan.
Anna perunoiden ja porkkanoiden kypsyä lähes kypsiksi jonka jälkeen lisää kerma, kala, voi, ( koskenlaskija) ja lopuksi silppua tilli vielä joukkoon.
Anna hetki vielä kiehua liedellä ja sekoita välillä.
Tarkista maku ja lisää suolaa oman maun mukaan.
Tänään laitoin siis palasen koskenlaskijaa keittoon mukaan kun sitä sattui olemaan kaapissa. Se ei ole välttämätön, mutta sopii siihen todella hyvin!
Joskus laitan tähän myös purjosipulia.
Tämä helppo ja hyvä ruoka toimii erittäin monelle ja tämä sopii myös erittäin hyvin mielestäni kesäaikaan vieraille tarjottavaksi.
Kylkeen saaristolais- tai tummaa leipää, ruisleipää tms.
Ihanaa iltaa!
Tiina