keskiviikko 30. marraskuuta 2016

Chili con carne









Arkiruokaa - Chili con carne!

Yksi resepti meidän arkiruoka"listasta".


Chili con carne

800g naudanjauhelihaa
n.400g ruskeita papuja
n. 400g chilitomaattimurskaa
1 iso sipuli
4 valkosipulinkynttä
4dl vettä
1 lihaliemikuutio (hyytelö)
suolaa oman mauan mukaan / tarvittaessa

tarjoile riisin kera


Tee näin:
Kuullota sipulit öljyssä, lisää jauheliha sipuleiden joukkoon. Kun jauheliha on ruskistunut lisää lihaliemikuutio. Lisää tomaattimurska, vesi, pavut ja suola.



Bon appetit :)



Iloa iltaasi :)



Tiinamaria





maanantai 28. marraskuuta 2016

1. Adventti (ja tuolipaniikki)












1. Adventti oli ja meni ja joulukuu on jo ihan ovella!

Meillä meni viikonloppu suurimmaksi osaksi kotosalla.

Pientä siivousta, ystäviä, oleskelua... 

Meillä on ns. hallittu kaaos alakerrassa :D. Pöytäprojektin takia.

Pöydän painon ja suuruusluokan takia, pöytä tehdään suoraan ruokailuhuoneessa ja mm. pölyähän siitä syntyy. Mutta, se on vaan pölyä ;).


Miehen puuhastellessa pöytää mä kaivoin ensimmäisen (kyllä, ensimmäisen :D ) joulukuusen varastosta sisälle. Toinen ja vähän erilainen kuusi tulee vielä alakertaan kunhan saadaan tuota kaaosta pienemmäksi.

Aito kuusi olisi ihana, mutta tämmöisen kunnon joulufanin kuka haluaa alottaa joulun näinkin aikaisin, ei oikea kuusi kestäisi. Olisi havuset lattialla jo ennen aattoa. On meillä aitojakin kuusia ollut, mutta tänä vuonna nyt näin.
Muovikuusi toimii yhtä hyvin, vaikkei siitä tulekkaan sitä ihanaa tuoksua.

Mähän olen joulujutuissa todella... mikähän sana kuvaisi mua siinä kaikista parhaiten - runsas, ei :D, se kuullostaa hassulta, mutta ehkä kuvaa parhaiten?!

Joulu näkyy meidän kotona ja sanoisin, että se on "aika Amerikkainen".

On mm. joululakanaa, oma jouluastiasto ja niitä koristeita ja lisää koristeita ;)...

Mä rakastan joulua <3.


Ja pieni paniikki iskikin tänään - joka liittyy myöskin jouluun!

Meinaan, meidän tuolit!
Ne uudet tuolit jotka viime perjantaina tilattiin Black Fridaysta.
Sain tilausvahvistuksen ja koska olimme niitä myymälästäkin kyselleet tiesimme, että niitä on tulossa lisää ennen joulua - saisimme varmasti tuolit siis jouluksi!
No, tänään sitten sainkin s-postin, että tuolit olivatkin loppuneet ja me saamme tuolit vasta viikolla 2 (2017).                    A  P  U  A !!! 
Eihän se nyt käy alkuunkaan :D, missäs meidän 11 vierasta sitten istuu!
No, mutta soitin tänään myymälään ja kysyin onko tosiaan näin ja he lupasivat selvittää josko jotain olisi tehtävissä ja saisimme tuolit jouluksi. Huomiseen asti pitää jännittää miten käy.
Kaikki sormet ja varpaat ristissä toivon, että ne saadaan!


Oikein ihanaa viikonalkua <3.



Tiinamaria

lauantai 26. marraskuuta 2016

Rusettipanta (nro.2) ja Black Friday











Rusettipanta ja ihan itselle tein enkä aina lahjaksi ;).

Tällä säällä mikä meillä nyt on ei pipoa tarvitse, mutta silti ulkoillessa kaipaan monesti korville lämmikettä.

Tuskan takana oli tämäkin panta :D, myönnän. Kädet huusi hoosiannaa ja jotkut rivit tein kyyneleet silmissä. Unettomia öitä ja vahvoja kipulääkkeitä.
Miten se sanonta meneekään: "tyhmästä päästä kärsii koko ruumis", heheh :D. Nyt oli (taas) niin ;).

Mutta kun ei, en voi olla vaan tekemättä. Mun pää pursuaa ideoita jatkuvasti. Enkä halua antaa sairauteni estää mua toteuttamasta (kaikkia) unelmia.

Oman pään ohjeilla tein, 3,5 virkkuukoukulla ja lankana oli extrafine merino 120 (100% wool superwash). Vähän reilu yksi kerä menee tähän lankaa. Kolme samanlaista pantaa vaan erikoossa ja käsin ompelin vielä rusetin kiinni itse pantaan.
Mä kutian niin helposti niin mun on pakko käyttää näitä lankoja mitkä ei kutita!
Tää lanka on aivan ihana!

Yhdessä illassa tein ennen tommoisen, mutta nyt meni kyllä "vähän" kauemmin, mutta ei haittaa. Ihanaa, että sain tehtyä.

Siskoni tytölle olen tehnyt aiemmin samanlaisen pannan.
Laitan vielä linkin tähän alle. Aivan supersuloinen lapsilla <3.

http://stylebytiinamaria.blogspot.fi/2016/08/korvat-piiloon-kylmalta.html


Meillä täällä ruokapöytä valmistuu hurjaa vauhtia, joudutaan vaan odottelemaan vielä jonkin aikaa jalkoja..

Eilen tehtiin huippuhyvät ostokset! 
Satuttiin huomaamaan, että kaupassa josta olimme katsoneet ruokapöydän tuoleja oli Black Friday alennukset koko valikoimassa.
No meillähän oli hurjat 4h aikaa tehdä päätös mitkä tuolit nyt tilataan koska halusimme ehdottomasti tässä kohtaa hyödyntää alennuksen. Kello 23.45 saatiin tilaus sisälle, vartti jäi vielä hyvää aikaa ennen alen loppumista :D.
Nyt on siis tuolit tilattu, jännityksellä niitä odotamme - toivotaan, että näyttää yhtä hyviltä kun meidän mielikuvissa :D.
En kyllä tiedä mihin tuoleihin sitten vaihdettaisiin jos nämä ei olisikaan hyvät. ON NE :)!
Mun mielikuvat ei ole koskaan pettänyt ;).

Oikein ihanaa ja leppoisaa iltaa ja viikonloppua!


<3



Tiinamaria


perjantai 25. marraskuuta 2016

Suklaakakku vadelmamousse täytteellä
























Erittäin läheinen ystäväni täytti juuri 40v. Paljon onnea vielä rakas Sini <3.

Lahjaksi hänelle tein suklaakakut juhliin :).

Toiveena oli suklaakakkupohja ja vadelmamousse, kuningatar teemalla sekä sininen perhonen (sinisiipi), sekä hopeaa pursotuksissa :).

Minähän yritin parhaani mukaan täyttää ystäväni toivetta ja näin syntyi nämä kakut :).


Pohjana hyväksi todettu Kinuskikissan mehevä suklaakakkupohja.

Taikina:
2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl perunajauhoja
3 tl leivinjauhetta
3/4 tl suolaa
2 tl vaniljasokeria
1 1/2 dl tummaa kaakaojauhetta
150g voita 
3 1/2 dl sokeria
3 munaa
3 dl kädenlämpöistä maitoa


Tee näin:
Voitele ja korppujauhota vuoka. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen. Sekoita hitaalla teholla vatkaten joukkoon ensin reilusti jauhoja ja tämän jälkeen vuorotellen pienissä erissä loput kuivat aineet ja kädenlämpöinen maito.
Kaada taikina vuokaan (24cm). Mun kuvan vuoat on 25cm!!

Itse laitan irtopohjavuuan pohjalle aina leivinpaperin ja näin ollen korppujauhotan vain vuuan reunat :).

Paistolämpötila 175 astetta keskitasolla ja 50-60 minuuttia.

Anna seistä vuuanna n.15 minuuttia ennen kumoamista.

Tämä kakkupohja kannattaa ehdottomasti tehdä päivä ennen täyttämistä!! 
Pohja on mureampaa kuin normi sokerikakkupohja ja kiinteytyy hyvin kun on vuorokauden jääkaapissa.

(Itse teen täytykakut periaatteella, ensimmäisenä päivänä tee pohja, seuraavana täytä ja kolmantena kuorruta&koristele ja syö :) ).

Kostutus 1 1/2 dl maito + 1 tl vaniljasokeria.



Vadelmamousse oli ihan omalla reseptillä

Tämä resepti riittää siis yhteen kakkuun. Puolita mousse yhden kakun väliin. Ainahan täytekerrokset ei tarvitse olla yhtä paksuja vaan toisesta voi tehdä eripaksuisen niinkuin mä tein näissä kakuissa. Laitoin 1/3 toiseen kerrokseen ja 2/3 toiseen.


Vadelmamousse

400g vadelmia
0,5-1 dl sokeria (lisää tarvittaessa oman maun mukaiseksi)
6 dl kuohukermaa
300g vaniljarahkaa
6 liivatetta

Väliin: 
Vadelmahilloa. Ensin kostuta, sitten levitä ohut kerros vadelmahilloa pohjan päälle ennen moussea.

Tee näin:
Kiehauta vadelmat kattilassa ja paseeraa ne (paina siivilän läpi). Laita paseerattu vadelmamehu takaisin kattilaan ja kiehauta se. Lisää sekaan liivatteet ja anna kiehua niin kauan, että liivatteet on sulanut, anna jäähtyä. Vatkaa kerma sillä välin kun vadelmaseos jäähtyy. Lisää jäähtynyt vadelmaseos rahkan sekaan. Lisää sokeri. Kääntele joukkoon kermavaahto, älä vatkaa enää!
Jaa mousse kahteen eri osaan ja täytä kakku.

Muista kostuttaa ensin kerrokset ja laita vadelmahilloa ennen moussea :).

Laita jääkaappiin kostumaan.

Noihin ruusupursotuksiin menee todella paljon kermaa. Yhteen kakkuun meni 10dl. Eli kermaa kannattaa varata.
Kermana mulla oli näissä pursotuksissa kuohukerma. Ikinä ennen en ollut sillä kuorruttanut kakkua vaan aina Flora vispillä. Joku ajatusmoka kävi mulla kaupassa ja otin vahingossa kuohukermaa. Laitoin joukkoon vaniljakreemijauhetta, mutta silti en onnistunut saamaan niin "terävää" pursotusjälkeä kuin Flora vispillä. Mutta makua se ei ainakaan huonontanut ;).
Ennen ruusupursotuksia laitoin ohuen kerroksen kermavaahtoa kakun päälle.
Confetista ostin hopeaa/harmaata väripulveria jolla värjäsin kerman. Toisin myyjän ohjetta, purkki EI riittänyt kuin yhteen kakkuun (ja sekin olisi voinut olla tummempi hopea/harmaa). Mutta jatkossapa tiedän, opin taas, kantapään kautta ;). Toinen kakuista jäi tämän vuoksi osittain siis valkoseksi...

Sokerimassasta sininen perhonen sekä valkoinen alusta perhosen ja kruunun alle.

Vuuat joita näihin kakkuihin käytin oli 25cm. Kuten kuvista näkyy mahtuu tuo mousse juuri vuokaan. Ei haittaa vaikka ylimmäinen kakkupohjakerros ei mahtuisikaan kokonaan vuuan sisään.


Nämä kakut hävisivät vieraiden suihin ja reseptiä kysyttiin ;). Eli suosittelen lämpimästi kokeilemaan :).


Makoisaa viikonloppua!

Pus <3



Tiinamaria





torstai 24. marraskuuta 2016

Rakuunakana








Rakuunakana - yksi meidän perheen (kana)suosikkiruoka!

Niin minä kuin moni muukin kaipaa välillä uusia reseptejä.
Tätä suosittelen kokeilemaan mikäli rakuunakana ei ole entuudestaan tuttu!

Oman kielen on tämä ruoka vienyt mennessään :).



Ainekset

800g (6-8 kpl) broilerin rintafilettä / ohutleikettä
riisiä lisukkeeksi


Marinadi

pienen sitruunan mehu
hunajaa pari ruokalusikallista
n. 5 tl sinappijauhetta
runsaasti kuivattua rakuunaa

Paistamiseen

voita

Pannuun lisäksi 

1 kanaliemikuutio
4 dl kermaa
suolaa


Tee näin:
Pilko broilerin rintafileet kulhoon (voi toki olla kokonaisiakin). Sekoita marinadi aineet kanojen sekaan ja laita jääkaappiin marinoitumaan. Suosittelen tekemään tämän vuorokausi ennen paistamista - syömistä!

Paista pannulla voin kera, kun kanat ovat kypsiä lisää kanaliemikuutio (hyytelö), kerma ja suolaa oman mauan mukaan. Lisää tarvittaessa myös rakuunaa!

Tarjoile riisin kera.



Ihanaa iltaa :).



Tiinamaria



keskiviikko 23. marraskuuta 2016

Projekti ruokapöytä















Uuden ruokapöydän tekeminen on aloitettu :).

Alkuperäinen suunnitelma pöydästähän muuttui tässä matkanvarrella :D.

Aluksi suunnitelmissa oli rakentaa tammipöytä.

Jalat ovatkin sitten ihan muuta eikä ihan "peruskauraa" mihin ollaan totuttu ruokapöydissä!

No tulee tähänkin tammea, mutta "vaan" pöytälevyn verran, 280cm (pituus) verran.

Eli 8 hengen ruokapöytä tulossa, niin, että mahtuu 4 tuolia/sivu. Pöydästä on tulossa myös levempi kuin mitä vanha oli.

Se mitä materiaalia ja väriset jalat ovat en vielä paljasta, pidän teitä vielä hetken jännityksessä :).


Mutta sitten päästään itse "ongelmaan". Meinaan tuoleihin!

Tosiaan kun aluksi oli tarkoitus, että mieheni rakentaa meille tammipöydän ja siihen ostetaan valkoiset tuolit. Vitran Dsr-tuolit olivat ykkösvaihtoehto.
Itse tykkään kovasti myös Kartellin Master-tuoleista, mutta mieheni ei pitä niistä yhtään joten se vaihtoehto kuopattiin.
Mutta tosiaan, Dsr-tuolit valkoisena kromisilla jaloilla oli alkuperäinen suunnitelma tammipöydän kaveriksi, mutta mutta... Nehän ei enää sovi omasta mielestäni tähän pöytään yhtään mikä nyt on rakenteilla. Ei enää pöydän jalkojen kanssa käy yksiin.

Eli varsinainen "tänka på" on nyt päällä, huoh!

Tässä kohtaa myönnän, että mulla ei ole näppejäni mukana pöydän rakentamisessa ollenkaan, se on ihan täysin mieheni käsissä! Pelkät pöytälevyn tammet painaa 84kg joten eipä tarvi mun käsillä niitä nostella.


Tänä jouluna syödäänkin uuden pöydän ympärillä.

Nyt pitäisi vaan päättää ne  T  U  O  L  I  T ! 


Joulusta puheenolleen, mä odotan joulua todella paljon! 

Suunnitelmissa on viettää se (jouluaatto) koko mun perheen kera. Isosiskoni perhe tulee Suomeen jouluksi. Eli vanhempani, isosiskon perhe, pikkusiskon perhe ja me. Tuoleja siis tarvitaan ;).


En malta odottaa kun pöytä on valmis ja pääsen sen teille esittelemään :).


Ihanaa iltaa!



Tiinamaria