Viikonlopun ruokaostokset edessä :) ?
Meidän yksi lempiruokia on rapurisotto. Samaa "pohjaa" muokkaamalla pystyy tehdä monta erimakuista risottoa. Ja tähän vaikuttaa lähinnä lihaliemi, sipuli sekä itse "liha" mitä käytetään.
Alkuperäinen resepti oli jonkun ravintolan, mutta en nyt muista minkä. Itse olemme sitä muokanneet ja saaneet juuri näin uusia ja eri makuja :).
Suosittelen erittäin lämpimästi kokeilemaan!
Jokirapurisotto (4 annosta)
1 punasipuli (kokeile joskus myös esim. salottisipulia)
2 valkosipulinkyttä
3 rkl öljyä
2 dl risottoriisiä (3dl:kin on hyvä)
1 dl valkoviiniä
6 dl kuumaa kalalientä (hummeri,kana)
1 dl kermaa
2 rkl voita
400g ravunpyrstöjä suolaliemessä
ripaus mustapippuria myllystä
tillisilppua
(suolaa tarvittaessa)
parmesanlastuja
Tee näin:
Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota ne öljyssä. Lisää riisit ja kuumenna sekoitellen kunnes riisi muuttuu läpikuultavaksi. Lisää valkoviini ja sekoita. Sen imeydyttyä lisää kauhallinen kuumaa kalalientä kerrallaan kokoajan sekoittaen . Kun riisit ovat napakan pehmeitä lisää kerma ja voi ja kuumenna hetki. Kääntele risottoon ravut. Mausta. Lisää pinnalle tilliä ja parmesaania.
Kampasimpukkarisotto
Samalla ohjeella muuten kuin jokirapurisotto, mutta käytä kanalientä liemessä ja kampasimpukoita rapujen tilalla :).
Äyriäisrisotto
Samalla ohjeella kuin jokirapurisotto, mutta hummerilientä ja pakasteesta äyriäissekoitus.
Viikonloppu edessä taas :).
Täällä ollaan kotona ja säästä riippuen olisi tarkoitus vähän pihaa siistiä (yritin talkooporukkaa saada kasaan, katsotaan kuin käy :D), asentaa viimeiset pari ulkovalaisinta (11 on jo asennettu <3) ja hoivata pientä potilasta.
Meidän rakas Pontus on voinut huonosti pari päivää. Yö oltu päivystyksessä ja päivät tutkimuksissa. Nyt tilanne on vakaa ja toivotaan, että pieni saa elää vielä monta vuotta. Pari päivää mennyt siis silmät ristissä pienen kanssa valvoen.
Unta ja lepoa tarvitaan nyt koko sakki.
Ihanaa viikonloppua <3.
Tiinamaria