lauantai 17. elokuuta 2024

Sydämellä nyt ja kuulumisia

 




























Heippa :).



Arki on täällä loman jälkeen alkanut ja töissä ollaan oltu jo kolme viikkoa. Tämä tarkoittaa meilä arkisin "läpsystä vaihtoa" Leonan hoidon ja töiden kanssa. Viikonloput pyhitetään edelleen kokonaan perheelle ja näin tulee ehdottomasti olemaan jatkossakin, emme muuten perheenä ehtisi kunnolla nähdä ja viettää aikaa tällä systeemillä.

Tämä toimii toki meillä töiden ja Leonan hoidon suhteen, mun työ on muutenkin ollut aina iltapainotteista, mutta rehellisyyden nimissä, kyllä tämä on aiheuttanut mussa myös "pientä kriiseilyä" aika-ajoin. Älkää ymmärtäkö väärin, tahtoisin vaan viettää enemmän perhe aikaa myös arki-iltoina. Kahtena peräkkäisenä viikkona loman jälkeen olin töissä neljänä iltana ja kotona siinä 19.30 aikoihin. Viides ilta meni puolestaan pykkituvassa ja ruoanlaitossa. Eli loppupeleissä yhteistä perheaikaa jäi ainoastaan viikonlopulle. Joka viikko olen yleensä sen kolme iltaa töissä, mutta joskus se venyy neljäänkin...
Leona tuskin tätä noteeraa millään tavalla, hän saa olla aina aamut ja päivät äidin kanssa ja illat sitten isin kanssa ja kotona. Hän ei ole kertaakaan jäänyt itkemään kun lähden töihin, päinvastoin aina iloisesti vilkuttaa kun äiti lähtee töihin.

Mutta me Samun kanssa tahtoisimme enemmän perheaikaa myös arkena, eikä ainoastaan viikonloppuisin. Tämän asian kanssa olen (ollaan) jonkin aikaa aika-ajoin kipuillut.
Mutta, emme silti halua laittaa Leonaa vielä päiväkotiin vaan haluamme hoitaa häntä kotona. Kolme tai puhumattakaan neljä iltavuoroa on kyllä liikaa siinä kohtaa kun Leona päiväkodin aloittaa. Se mitä se tarkoittaa mun töille, on sitten sen ajan murhe. En ole keksinyt tälle kipuilulle vielä ratkaisua, mutta halusin kertoa että tämmöistä mulla on sydämellä. 


Loman jälkeen oltiin parina viikonloppuna mökillä ja tässä onkin nyt kuvia useammalta eri mökkireissulta. Niin lomalta kuin loman jälkeenkin otettuja.


Lomalla lämpiminä päivinä meidän pieni vesipeto tykkäsi ihan hurjan paljon olla puhallettavassa uima-altaassa. Järvivesi oli sen verran viileää, että edes minä tai Samu ei tänä kesänä järvessä uitu, kertaakaan.

Mustikkaa ja omenia mökillä on hurja määrä, mutta Kantarelli saalis jäi pieneksi. Sain mä alkupalaleivät meille niistä tehtyä :).


Arjen pyörityksen lomassa ollaan hankittu Leonalle seuraavan koon, 80cm vaatteita. Niin sisävaatteita kun ulkovaatteita. Kumisaappaita, kurahaalaria, sateen- ja tuulen pitäviä ulkohousuja ja takkia, syksykenkiä jne.

Leona on nyt 1v2kk, mutta käyttää vielä 74cm koon vaatteita. Hän oli 1v. neuvolassa 2kk sitten 71,4cm pitkä ja siitä hän varmasti pari-kolme senttiä on lisää kasvanut.

Löysin Leonalle aivan super ihania vaatteita taas. Muutamat ulkovaatteet ja yhdet kumisaappaat ostettiin kirpparilta pihavaatteiksi. Vielä kun Leona ei kävele ilman tukea, konttaa hän myös maassa paljon ja sen näköisiä ovat kyllä vaatteetkin. En halua rajoittaa häntä tietenkään(!) missään ulkona vaatteiden takia ja näimpä meillä on erikseen piha- ja sisävaatteita. 



Ja ainiin :).
Varattiin me viikko sitten viikon matka syyskuulle Kreikkaan, Rodokselle. Kolmen viikon päästä meidän perhe lähtee Kreikan lämpöön <3. Mummi, äitini, lähtee meidän mukaan. Isäni jää kotiin heidän vanhan koiran kanssa. Mutta mummi tosiaan lähtee meidän mukaan ja meillä on varattu yksi huone upean näköisestä ja monipuolisesta, lapsiystävällisestä hotellista. 
Syysvaatteiden lisäksi hankittiin Leonalle matkalle mukaan vielä pitkähihainen 50+UV-uimapuku, kellukkeet ja kengät joita voi pitää vaikka uima-altaassa.
Siis niin paljon odotetaan kyllä tätä matkaa. Ihanaa kun mummi halusi lähteä meidän mukaan <3. Papalle täytyy sitten tuoda Kreikan herkku tuliaisia kun hän jää "koiravahdiksi".



Tämä viikonloppu ollaan kokonaan kotona. Eilen oltiin Karoliinan perheen luona viettämässä iltaa ja tänään oli Leonan ensimmäisen ystävän, ystäväni Emmin pojan Leevin 1v. synttärit. Upeat synttärit ja tarjoilut olikin <3.

Huomenna meillä on Samun kanssa 12v. hääpäivä <3. Ei olla kyllä mitään muuta huomiselle suunniteltu kun perus Prisma, seuraavan viikon kauppaostokset :D. 
Tähän on tultu kun yhteisiä vuosia on melkein 18v. ja perheessä on myös 1v. lapsi :D. 
Ei niitä merkkipäiviä aina merkkipäivinä juhlisteta. Ja se on täysin OKEI! Kun vierellä on maailman rakkain ja ihanin ihminen, sun paras ystävä ja mies, ei sillä ole väliä jos merkkipäivinä ei jotain erikoista tehdä. Meillä on super hyvä olla yhdessä ja se riittää. Vaikka sitten siellä Prismassa ;).




Mukavaa iltaa!






Tiina






Facebook
Instagram