tiistai 6. joulukuuta 2016

Itsenäisyyspäivän kakku











Eiliselle perhelounaalle tein tämän kakun :).

Pohjana tuttu ja turvallinen Kinuskikissan mehevä suklaapohja.

Ohjeen löydät täältä:

http://stylebytiinamaria.blogspot.fi/2016/11/suklaakakku-vadelmamousse-taytteella.html

Täytteet ja päällinen:

6 dl kuohukermaa
2 prk (400g)  kuningatar rahkaa
6 liivatetta
600g vadelmia

Tee näin:
Laita liivatteet likoamaan. Keitä vadelmat kattilassa. Kun ne on täysin sulanut, paseeraa ne siivilän läpi. Laita paseerattu mehu takaisin kattilaan ja lisää joukkoon pehmenneet liivatelehdet, anna kiehua niin kauan kun liivatteet on täysin sulanut. Anna seoksen jäähtyä sillä välin kun vatkaat kerman. Lisää jäähtynyt vadelmaseos rahkan joukkoon tasaisesti. Laita sekaan kermavaahto käännellen.

Eli mä laitoin niin väleihin kun päälle saman täytteen. Päälle jätin n. 2-3 dl täytettä ja muuten laitoin puoliksi täytteen kakun väleihin. Tämä määrä mahtuu juuri ja juuri 24cm vuokaan. Ylin kakkukerros ei mahdu kokonaan vuokaan, mutta se ei haittaa.
Eli käytin saman irtopohjavuuan reunoja täyttämisessä missä olin kakkupohjankin paistanut.
Annoin kakun olla reunojen kanssa jääkapissa reilu tunnin jonka jälkeen otin reunat pois ja laitoin lopun seoksen päälle. Annoin tämän pääliseoksen olla sen aikaa pöydällä ettei se kovetu liivatteen takia.

Kostutukseen käytin 1,5 dl maitoa + 1 tl vaniljasokeria.

Koristeeksi viikunoita ja viinirypäleitä.

Todella hyvänmakuinen kakku, suosittelen lämpimästi!



Ihanaa päivää!



Tiinamaria

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti