keskiviikko 2. marraskuuta 2016

Suklaakakku











Kunnon "överi suklaakakku" :)

Pohja ja täytteet kinuskikissan ohjeilla. Päällinen suklaa ganache ja päälle eri suklaita!

Tälle kakulle hyvä nyrkkisääntö tekemisen kannalta on:
Tee ekana päivänä pohja, seuraavana täytä ja kolmantena kuorruta + koristele.


Pohja: (Kinuskikissan)

Mehevä suklaakakkupohja

2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl perunajauhoja
3 tl leivinjauhetta
3/4 tl suolaa
2 tl vaniljasokeria
1 1/2 dl tummaa kaakaojauhetta
150g voita tai margariinia
3 1/2 dl sokeria
3 munaa
3 dl kädenlämpöistä maitoa

Tee näin:
Voitele ja korppujauhota vuoka (halkaisija 24cm). Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen. Sekoita hitaalla teholla vatkaten joukkoon ensin reilusti jauhoja ja tämän jälkeen vuorotellen pienissä erissä loput kuivat aineet ja kädenlämpöinen maito.
Kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteessa uunin keskitasolla 50-60 minuuttia. Anna seistä vuoassa n. 15 minuuttia ennen kumoamista.


HUOM! 
Kannattaa laittaa jääkaappiin vetäytymään seuraavaan päivään.
Eli ei kannata täyttää samana päivänä. Pohja on mureampaa ja hajoaa helpommin kuin normi, mutta kun antaa vetäytyä jääkapissa seuraavaan päivään niin hyvä tulee.

Pohja on tavallista kosteampi joten ei välttämättä vaadi niin paljon kostutusta kuin normi sokerikakkupohja!


Kostutin 2dl maito + 1 tl vaniljasokeri


Suklaatäyte:  Tämä täyte on mitoitettu yhteen väliin!!
(tumma, maito tai valkosuklaa) Kinuskikissan ohje

2 dl kevytvispiä tai vispikermaa
100 g maustamatonta tai maustettua tuorejuustoa tai vaniljarahkaa
130g suklaata (tumma, maito tai valkosuklaa)

Tee näin:
Vatkaa kerma vaahdoksi. sekoita joukkoon tuorejuusto tai rahka. Sulata suklaa ja sekoita suklaasula vaahdon joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Levitä pohjan päälle ja jähmetä jääkaapissa.


Itse tein kuvan kakkuun siis kaksi täytettä. Toiseen laitoin vispikerma, maustamaton tuorejuusto ja Fazerin sininen ja toiseen vispikerma, vaniljarahka ja valkosuklaa.

Täyttämisessä käytän aina apuna irtopohjavuuan reunoja! Eli täytän kakkupohjan sille tarjoilulautaselle mistä sen tarjoilen. Laitan irtopohjavuuan REUNAT täyttämisen ja vetäytymisen ajaksi.


Täytteiden alle:

Lemoncurdia ohuesti "voideltuna". Ensin kostutus tietenkin! (maito +  vaniljasokeri) 


Päälle: 
Pursotettava/ vaahdotettu Suklaa ganache 
(riittoisuus 24cm kakkuun)

4 dl kuohukerma
300g Fazerin sininen

Tee näin:
Sulata suklaa ja sekoita se kerman joukkoon. Anna seoksen jäähtyä jääkapissa seuraavan päivään. Vaahdota sähkövatkaimella! Riippuen kuinka jämäkkää tavaraa haluat vatkaa sen mukaan!
Jämäkkää voi pursottaa!


Eli mä en tehnyt niin jämäkkää kuin olisi voinut tehdä. Laitoin päällisen kakun päälle ja koristeet. Valmis syötäväksi ;).


Monta vaihetta, mutta helppo tehdä!!


Suklaisia suita ja leipomishetkiä <3




Tiinamaria

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti