perjantai 25. marraskuuta 2016

Suklaakakku vadelmamousse täytteellä
























Erittäin läheinen ystäväni täytti juuri 40v. Paljon onnea vielä rakas Sini <3.

Lahjaksi hänelle tein suklaakakut juhliin :).

Toiveena oli suklaakakkupohja ja vadelmamousse, kuningatar teemalla sekä sininen perhonen (sinisiipi), sekä hopeaa pursotuksissa :).

Minähän yritin parhaani mukaan täyttää ystäväni toivetta ja näin syntyi nämä kakut :).


Pohjana hyväksi todettu Kinuskikissan mehevä suklaakakkupohja.

Taikina:
2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl perunajauhoja
3 tl leivinjauhetta
3/4 tl suolaa
2 tl vaniljasokeria
1 1/2 dl tummaa kaakaojauhetta
150g voita 
3 1/2 dl sokeria
3 munaa
3 dl kädenlämpöistä maitoa


Tee näin:
Voitele ja korppujauhota vuoka. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen. Sekoita hitaalla teholla vatkaten joukkoon ensin reilusti jauhoja ja tämän jälkeen vuorotellen pienissä erissä loput kuivat aineet ja kädenlämpöinen maito.
Kaada taikina vuokaan (24cm). Mun kuvan vuoat on 25cm!!

Itse laitan irtopohjavuuan pohjalle aina leivinpaperin ja näin ollen korppujauhotan vain vuuan reunat :).

Paistolämpötila 175 astetta keskitasolla ja 50-60 minuuttia.

Anna seistä vuuanna n.15 minuuttia ennen kumoamista.

Tämä kakkupohja kannattaa ehdottomasti tehdä päivä ennen täyttämistä!! 
Pohja on mureampaa kuin normi sokerikakkupohja ja kiinteytyy hyvin kun on vuorokauden jääkaapissa.

(Itse teen täytykakut periaatteella, ensimmäisenä päivänä tee pohja, seuraavana täytä ja kolmantena kuorruta&koristele ja syö :) ).

Kostutus 1 1/2 dl maito + 1 tl vaniljasokeria.



Vadelmamousse oli ihan omalla reseptillä

Tämä resepti riittää siis yhteen kakkuun. Puolita mousse yhden kakun väliin. Ainahan täytekerrokset ei tarvitse olla yhtä paksuja vaan toisesta voi tehdä eripaksuisen niinkuin mä tein näissä kakuissa. Laitoin 1/3 toiseen kerrokseen ja 2/3 toiseen.


Vadelmamousse

400g vadelmia
0,5-1 dl sokeria (lisää tarvittaessa oman maun mukaiseksi)
6 dl kuohukermaa
300g vaniljarahkaa
6 liivatetta

Väliin: 
Vadelmahilloa. Ensin kostuta, sitten levitä ohut kerros vadelmahilloa pohjan päälle ennen moussea.

Tee näin:
Kiehauta vadelmat kattilassa ja paseeraa ne (paina siivilän läpi). Laita paseerattu vadelmamehu takaisin kattilaan ja kiehauta se. Lisää sekaan liivatteet ja anna kiehua niin kauan, että liivatteet on sulanut, anna jäähtyä. Vatkaa kerma sillä välin kun vadelmaseos jäähtyy. Lisää jäähtynyt vadelmaseos rahkan sekaan. Lisää sokeri. Kääntele joukkoon kermavaahto, älä vatkaa enää!
Jaa mousse kahteen eri osaan ja täytä kakku.

Muista kostuttaa ensin kerrokset ja laita vadelmahilloa ennen moussea :).

Laita jääkaappiin kostumaan.

Noihin ruusupursotuksiin menee todella paljon kermaa. Yhteen kakkuun meni 10dl. Eli kermaa kannattaa varata.
Kermana mulla oli näissä pursotuksissa kuohukerma. Ikinä ennen en ollut sillä kuorruttanut kakkua vaan aina Flora vispillä. Joku ajatusmoka kävi mulla kaupassa ja otin vahingossa kuohukermaa. Laitoin joukkoon vaniljakreemijauhetta, mutta silti en onnistunut saamaan niin "terävää" pursotusjälkeä kuin Flora vispillä. Mutta makua se ei ainakaan huonontanut ;).
Ennen ruusupursotuksia laitoin ohuen kerroksen kermavaahtoa kakun päälle.
Confetista ostin hopeaa/harmaata väripulveria jolla värjäsin kerman. Toisin myyjän ohjetta, purkki EI riittänyt kuin yhteen kakkuun (ja sekin olisi voinut olla tummempi hopea/harmaa). Mutta jatkossapa tiedän, opin taas, kantapään kautta ;). Toinen kakuista jäi tämän vuoksi osittain siis valkoseksi...

Sokerimassasta sininen perhonen sekä valkoinen alusta perhosen ja kruunun alle.

Vuuat joita näihin kakkuihin käytin oli 25cm. Kuten kuvista näkyy mahtuu tuo mousse juuri vuokaan. Ei haittaa vaikka ylimmäinen kakkupohjakerros ei mahtuisikaan kokonaan vuuan sisään.


Nämä kakut hävisivät vieraiden suihin ja reseptiä kysyttiin ;). Eli suosittelen lämpimästi kokeilemaan :).


Makoisaa viikonloppua!

Pus <3



Tiinamaria





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti