torstai 6. lokakuuta 2016

Piimäkakku (paras kuivakakku ikinä)







Mun täytyy myöntää, että en ole koskaan ollut oikein kuivakakkujen ystävä. Juurikin sen kuivuuden takia. Ehkä mä en ole vaan löytänyt tarpeeksi kosteita reseptejä ;)?

Muutamaa todella hyvää reseptiä olen maistanut ja tehnyt ja niistä ehdoton suosikki on Piimäkakku.
(Confetin reseptillä tehty).

Tällä samalla reseptillä olen tehnyt monta kertaa ja aina ovat vieraat tykänneet (myös miehen suosikki).

Olen tehnyt kakun täsmälleen samalla reseptillä, samalla vuualla ja uunissa ja "joka toisella kerralla" kakku "kraateroi" uunissa. Pursuaa yli laitojen kun tulivuorenpurkaus :D. En tiedä mistä se johtuu, mutta on onnistunut näilläkin purkaus kerroilla yhtä hyvin. Sisällä saattanut olla vaan pieni ontompi kohta. Mutta siis mikäli teet tätä niin mun vinkki on laittaa uunipelti leivinpaperin kanssa alle niin ei tarvitse pestä koko uunia ;). Ja toinen mikä pitää muistaa niin EI SAA paistaa kiertoilmassa!! Kerran vahingossa paistoin ja kuivahan se oli :D.
Vuoka pitää olla iso!!

Piimäkakku

Vajaa 4 dl piimää (esim. AB, ei siis rasvatonta)
4 dl sokeria
1 dl siirappia
250g voita 
2 kananmunaa
7,5 dl vehnäjauhoja
3 tl soodaa
2 tl kardemummaa
3 tl vaniljasokeria


Tee näin:
Sulata voi ja sekoita kaikki keskenään. Voitele vuoka sulalla voilla (itse oon voidellut juoksevalla margariinilla). Älä laita voita yhtään ylimääräistä vuokaan!! Jauhota vehnäjauholla ja kopauta vuokaa vielä vuoka alaspäin lavuaarin reunaan jotta ylimääräiset jauhot tippuu pois.
Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa (EI KIERTOILMASSA) n. tunnin verran. Jos kakku alkaa tummumaan päältä liikaa laita päälle leivinpaperi.


Tämä kakku paranee vaan "vanhetessaan". Eli kannattaa mun mielestä tehdä vähintään edellisenä päivänä jos esim. juhlat :).

Kuvassa olevalla sydänvuualla paistoaika on meidän uunilla tasan tunti. Tein yksi päivä toiseen erimalliseen vuokaan (Nordic Waren Kugelhopf-kakkuvuokaan) ja pidin tunnin ja kokeilin kakkutikulla onko valmis. No tikkuun ei jäänyt taikinaa ja otin kakun uunista ulos. Kun käänsin sen ottaakseni kakun pois vuuasta sen jäähdyttyä kakku levisi kokonaan kasaan ja olikin keskeltä vielä ihan raaka :D. Alkuun otti päähän, mutta hetken päästä jo nauroin tälle :D. Elikkä siis korkeammassa vuuassa paistoaika saattaa olla pitempi!!

Kannattaa ehdottomasti kokeilla tätä reseptiä!!


Aurinkoista päivää!



Tiinamaria

2 kommenttia:

  1. Ikinä aiemmin ei ole jättiläispiimäkakku onnistunut niin hyvin kuin tänään🥰Kiitos ohjeesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi miten ihana kuulla❤️. Tämä on luottoreseptini🥰.

      Poista