lauantai 4. helmikuuta 2017

Vähän erilainen kattaus...









Kolme viikkoa remonttia takana...

Pieni "viikkokatsaus" - miten täällä menee :).

Korvatulpat korvilla, olkkarissa sohvalla läppäri sylissä. 

Ennen istumista piti putsata sohva pölystä. 

Näin tapahtuu joka kerta. Kun meinaa siis istua. Ensin on joko suojapeitto tai sohva pyyhittävä pölystä. Vaikka meillä onkin vuokrattuna ammattikoneet imureineen ei pölystä pääse mihinkään. Sitä on jokapaikassa. Kolme kertaa päivässä imurointi ja lattianpesu tuntuu turhalta. Se ei riitä, mutta tämän kanssa on nyt vaan elettävä :).

Yläkerran huoneiden oven edustat on "tukittu" viltillä, jotta pölyä ei menisi huoneeseen niin paljon.

Pölyä, pölyä, pölyä... 


Keittiö ja ruokailutila purettuina ja uudelleenrakennus-korjaus meneillään.
Ainoa huone mikä on ennallaan ja näyttää asuttavalta huoneelta on makkari. Sinne ei olla viety yhtään ylimäärästä huonekalua ja yöpöydät ei notku työkaluja. Toisin on muualla.
Kodinhoitohuone tasoineen toimii niin keittiönä, työkalujen putsauspaikkana sekä itse kodinhoitohuoneena. Tiivis on tunnelma ;).


Ilman uunia ja muita keittiön mukavuuksia on nyt 1,5 viikkoa takana. Uunia ja kotiruoan laittoa (+syömistä) on ikävä. Kyllä osaa taas arvostaa tämän "rempan" jälkeen toimivia perusasioita!

Mistään perus remontistahan nyt ei ole kyse. Uudet korjaus-rakennepiirustukset on jouduttu tekemään ja korjausta valvoo ulkopuolinen vastaava rakennusmestari.


Muistikuvat seitsemän vuoden takaa rakennusajalta on muistunut taas hyvin mieleen. Rautakauppa on tämän hetkinen ykkös "shoppauspaikka".

Mutta hei, ei olla riidelty kertaakaan ;). Jos muistatte kun mietin miten tämä kiristää tunnelmaa myös kotona ja kun talon rakennusaikana selvittiin ilman yhtäkään riitaa. Rasti siis seinään jo tässä vaiheessa, hyvä ME :).


Kevättä kohti mennään!

Kevään tulo on joka vuosi tuonut itselle aina pienen koti-inspiraation. Halu laittaa kotiin pieniä piristyksiä talven jälkeen.
Nytkin mieli haluaisi kovasti pari uutta viherkasvia ja sohvatyynynpäällistä. Mutta ei, eipä tarvi nyt sisustella.

Mielalat vaihtelee aika paljon tämän takia. Toisina hetkinä sitä ajattelee, että no, saadaanpahan talo kuntoon, kun taas toisessa hetkessä tulee ärtymys. Ärtymys siitä kuinka paljon tämä hankaloittaa elämää. Kuinka paljon tämä maksaa. Mitä tälläkin rahalla olisi voinut tehdä. Paljon mielummin senkin rahan olisi käyttänyt asuntolainan lyhentämiseen. Pieni matka tai ne pari uutta sohvatyynynpäällistäkään ei olisi ollut pahitteeksi.
Vaikka kuinka sitä yrittää olla miettimättä, että ei tulisi paha mieli, väkisinkin nämä ajatukset vievät välillä voiton ja eihän siitä tule kuin se ärsytys.

Pari viikkoa varmaan suunnilleen menee vielä näissä tiloissa. Olisi mahtavaa jos saatais parin viikon päästä jo keittiö takas paikoilleen ja päästään olohuoneesta eteenpäin.

Tämmöistä siis täällä :). Kevättä odotan paljon! Puhumattakaan sitä kun keittiö, ruokailutila ja olkkari on valmis - sitten ollaan jo yli puolivälin!

:)


Hyvää viikonloppua <3.



Tiinamaria







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti