torstai 28. joulukuuta 2023

Perinteinen Joulu

 

Joulu ja Joulun pyhät ovat vietetty, onnistuneesti perheen kanssa <3.

Niin Jouluaaton, Joulupäivän, kuin Tapaninpäivänkin vietimme vanhempieni luona.

Meidän Joulu on aina hyvin perinteinen. Perinteistä Joulumusiikkia ja Jouluruokia. Joukupukki ja lahjojen avaamista. Illalla käymme vielä yhdessä viemässä haudoille kynttilöitä.


Meidän ensimmäinen Joulu ei olisi voinut paremmin onnistua vaikka koko poppoo Koronan jäljiltä nuhassa olimmekin.

Sen verran väsyneitä oltiin (niinkuin silmäpusseista näkee) kun ennen Jouluaattoa valvottiin monta yötä Leonan kuumetta valvoen, että otettiin Samun kanssa pikku päikkärit mummin ja papan sängyssä kun mummi ja pappa leikitti Leonaa. Niin syvään uneen nukahdettiin kumpikin, ettei edes herätty siihen kun äitini oli käynyt ottamassa meistä kuvan kun sylikkäin nukuttiin.


Leona ei pelännyt Joulupukkia yhtään, partaa yritti kyllä kovasti repiä.

Ja voi minkä määrän Leona sai lahjoja. Isänikin totesi: "Te kyllä tarvitsette Leonalle oman huoneen".

Pappa, ihanko tosi :D. Niin tarvitaan, ihan ilman näitä lahjojakin ;).

No, mutta, lahjoihin.

Leona sai vaatteita, yöpuvun, pipon, rukkaset kevääksi, kuolalapun, äitini kutomat villasukat, Minni- ja Bambi pehmolelut, purulelun, nalle-käsilaukun, pulkan, sekä erilaisia aktiviteettileluja.

Kauhean määrän kaikkea <3. 

Kaikki kyllä käyttöön tulevat. Aktiviteettilelut ovat olleet jo ahkerassa käytössä ja niitä ollaan kovasti tutkittu ja leikitty.
Vaatteet olivat kaikki 74-80cm, eli niiden käyttöä saadaan vielä hetki odottaa. Villasukat saadaan heti käyttöön, ne ovat super kauniit.

Äitini on käsistään aivan älyttömän taitava ja hänellä on puikoilla tulossa Leonalle villapaita ja sen jälkeen useampi muu työ suunnitteilla kutoa villapaidan jälkeen <3.Tapaninpäivänä myös Teresan perhe tuli vanhemmillemme. Syötiin, Joulupukki kävi vielä uudestaan kun vaihdoimme lahjoja meidän kesken, sekä leikittiin perinteistä pakettileikkiä. Pakettileikin lahjat ovat kaikkien arjessa käytettäviä, edullisia lahjoja. Esim. korvatopseja, hammastahnaa, kurkkupastilleja, hapankorppuja, keksejä, laastareita, servettejä jne.
Pakettileikki on joka joulu lasten hitti. Pikku-T jo sitä odotti kovasti. Eikä sillä tosiaan ole ikinä lapsille ollut merkitystä vaikka paketista tulisi korvatopseja tai laastaripaketti, vaan se on se yhteinen leikki <3.

Eilen kyläiltiin ystäväni Annikan perheen luona ja tänään oli ihan perus pyykkihuolto- ja kauppapäivä. Jauhelihakeittoa tein näin Jouluruokien jälkeen. Ruokakauppaostosten lisäksi käytiin hankkimassa Leonalle muutama seuraavan koon yöpuku -50% alesta.Seuraavaksi se olisikin sitten Uuden vuoden aatto parin päivän päästä.

Tiina


Facebook
Instagram


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti