tiistai 5. joulukuuta 2023

Kolme hammasharjaa

 
Siis voihan söpöys taas - meidän kylpyhuoneen kaappiin tuli kolmas hammasharja <3.


Leona täyttää huomenna 5,5 kuukautta ja meillä oli viime viikolla hänen 5kk neuvola.

Neiti oli kasvanut pituutta lähes kaksi senttiä ja on tällä hetkellä 61,4cm. Pituuden puolesta hän edelleen kasvaa alakäyrällä, mutta painon puolesta päästiin ensimmäistä kertaa alakäyrältä keskikäyrälle. Meidän pikku neiti oli meinaan kuukaudessa ottanut lähemmäksi kilon lisää painoa. Edelleen meillä 62cm koon vaatteita käytetään joita yleensä käyttää 2-4kk vanhat vauvat, mutta kyllä meillä kokoajan kasvetaan :).


Neuvolassa kysyttiin miten meillä menee ja miten on alkanut soseiden maistelut?

Vastattiin:

"Viime kerran jälkeen Leona oppi kääntymään, 4,5kk iässä ja samalla viikolla meille tuli hampaat, kaksi alahammasta ja ei varmaan mene kauaa kun ylähampaatkin tulee. Soseet, no meillähän alettiin sitten melkein heti syömään ihan kunnolla niitä soseita. Siis "kunnon määriä", ei mitään yhtä lusikan kärjellistä. Soseet siis maistuvat neidille erittäin hyvin" ja me sitten ollaan annettu hänen niitä syödä hänen tahtisesti. Toki maito edelleen on se ykkös- ja pääruoka!!

Neuvolan täti oli hyvällä tavalla ihmeissään, no oikeastaan kaikesta. Toki osa vauvoista käntyy jo 4kk iässä, mutta monet kuulemma vasta 6kk iässä. Ja sama koskee hampaita, mitkä myös monelle tulevat 6kk iässä. Ja mitä syömiseen tulee, oli hän positiivisesti hämmästynyt miten hyvin Leona syö, eikä maista ja "sylje" ruokaa pois suusta, niinkuin kuulemma suurinosa tässä vaiheessa.

Kun hän siinä Leonaa piti sylissään ja "tutki" hänen liikkeitä, totesi hän nauraen: "Te olette kyllä kohta pulassa tämän neidin kanssa, en usko että menee kauaa kun hän lähtee kunnolla liikkeelle".


Niin no, en usko kyllä minäkään :).

Aiemmin kun Leonan nosti seisomaan ja tuki häntä kainaloista pitäen, hän vain seisoi siinä käsien varassa. Nyt reilun viikon verran kun häntä pitää seisomassa ja kiinni kainaloista, alkaa hän kävelemään. Ihan reippaita askelia ottaa ja maton päällä kun jalat ei liukastele, hän todella tepastelee ihan kunnolla ja nauttii siitä täysin kiljahduksista ja hymystä päätellen. Eilen tepasteltiin olohuoneesta eteiseen saakka kun isi tuli kotiin <3.

Eilen kun päivällä leikittiin olohuoneessa, heti kun laitoin hänet makaamaan, hän hermostui ja ilmoitti että tämä ei ollut nyt hyvä juttu, vaan pystyyn oli päästävä. Kun nostin hänet pystyyn ja tepasteltiin muutamia askelia matolla, oli hän yhtä aurinkoa.


Tässä kohtaa kuitenkaan kävelyä ei vielä tarvitse opetella, mutta kova halu neidillä on pystyyn. Sitterissä hän ottaa kiinni lelukaaresta ja vetää itsensä pystyasentoon istumaan.


Aurinkoisuuden ja iloisuuden vuoksi valikoi neuvolan täti Leonalle keltaisen hammasharjan.

Ja joka kerta kun avaan meidän kylpyhuoneen kaapin, saa tuo pieni ja söpö keltainen hammasharja hymyn minunkin huulilleni <3.


Leona todella on erittäin aurinkoinen ja hyväntuulinen lapsi. Hän hymyilee ihan jatkuvasti ja nyt kun hänellä on ne kaksi pientä alahammasta, on hänen hymynsä entistäkin valloittavampi :).

Hän myös on kova höpöttämään ja nauramaan. Aamuisin kun hän herää, kuuluu pinnasängystä semmonen pölötys että :). Nauru on todella tarttuvaa ja aina alkaa myös itseä naurattamaan kun hän kikattaa.


Vaikka meillä kasvetaankin pituutta "hitaasti", olen alkanut pikkuhiljaa pesemään 68 koon vaatteita. Suurinosa 68 on vielä aivan liian isoja, mutta uskon että muutamia pystytään ottaa jos pian käyttöön vaikka vähän reiluja vielä olisivatkin.


En vaan voi edelleenkään sanoin kuvailla miten onnellisia me joka päivä olemme meidän pienestä päivänsäteestä.


Ajatella että vuosi sitten hän oli masussani ja jännitettiin meneekö kaikki hyvin. Ja nyt hän on jo 5,5 kk vanha ihana pieni aurinko.


Edelleen meillä öisin syödään 4-6 kertaa, mutta hän sentään herää aamulla vasta 8-10 välillä. Useinmiten 8-9 aikaan heräillään.

Parin viikon ajan hän heräsi vain kolmesti yön aikana ja mitä luxusta se mulle olikaan kun sain itsekin vähän nukuttua. Mutta kun hampaat tulivat, alkoi taas tiheämmät heräämiset ja syömiset.

Siltikin, tämä vauva-arki on kyllä parasta ja itselle sopivaa elämää. Vaikka toisinaan vähän väsyttääkin, en vaihtaisi tätä mihinkään.

Tiesin kyllä jo hyvin nuorena tyttönä että haluan äidiksi, mutta vasta nyt kun tätä elämää elän, voin todella sanoa sen olevan 100% minua varten.


Kun itse on kärsinyt parikymmentä vuotta tahattomasta lapsettomuudesta ja tietää mitä kaikkia tunteita siihen liittyy, todella toivoisin että kaikki ne ihmiset ketkä lasta toivoo, saisivat sen jotenkin kokea <3.
Tiina
Facebook

Instagram
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti