Hyvää iltaa :).
Täällä kotiuduin juuri hetki sitten töistä ja masukin sai jo täytettä työpäivän jälkeen.
Tein eilen smetanalohta ja ajattelin teille myös vinkata tästä mikäli olisi itselle uusi juttu.
Me pyritään syömään kalaa joka viikko ja kotona se meillä tarkoittaa kyllä enimmäkseen kirjolohta.
Ravintolassa sitten itse tilaan lohen lisäksi mm. Kuhaa ja Tonnikalaa.
Tämä smetanalohi maistuu maukkaalta myös seuraavana päivänä.
Smetanalohi
N. 1 kg kirjolohta
1 prk smetanaa
Paljon tuoretta tilliä
Suolaa
Itse ostan aina ruodotonta kalaa!
Pintaan ensin suolaa jos kala on suolaamaton. Jos on kevyesti suolattu, saatan silti ihan ripauksen suolaa pintaan vielä laittaa.
Suolan jälkeen päälle smetana ja lopuksi paljon tuoretta tilliä.
Tämä pala oli meillä uunissa 200 asteessa n. 30 minuuttia. Mutta toki kalan koosta riippuen aikaa joko vähemmän tai enemmän.
Kylkeen maun mukaan kasviksia, perunaa jne.
Super helppoa ja hyvää!
Vinkkinä vielä:
Leikkaa palat valmiiksi ennen suolan ja smetanan laittoa valmiiksi annospaloiksi.
Näin on helppoa laskea annoksia valmiiksi jos esim. vieraille tarjoaa ja muutenkin, kala pysyy näin kauniina ;).
Bon appetit!
Tiina
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti