Näin viikon viiveellä palaan äitienpäivään ja kakkuun jonka leivoin omalle äidilleni <3.
Mustikka-juustokakku
Keksipohja:
1/2 pakettia Digestive keksejä
100g voita
Vaalea täyte:
3 kpl liivatelehtiä
2 rkl vettä
400g Philadelphia juustoa
1,5 dl Kreikkalaista jugurttia
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
Mustikkatäyte:
5 kpl liivatelehtiä
150 g pakastemustikoita
1,5 dl sokeria
300g Philadelphia juustoa
1,5 dl Kreikkalaista jugurttia
1 tl vaniljasokeria
Violetti kiille:
5 kpl liivatelehtiä
3 dl vettä
2 tl vanilja-aromia
n. 2 tl violettia elintarvikeväriä
Mä käytin 19cm vuokaa.
Murskaa keksit ja sulata voi.
Sekoita ne ja painele joko vuuan pohjalle jonka alla on leivinpaperi tai käytä vuuan pelkkiä reunoja ja tee kakku suoraan kakkulautaselle.
Painele seos pohjalle ja laita pakkaseen tai jääkaappiin siksi aikaa kun teet ensimmäisen täytteen.
Turvota liivatelehtiä 10 minuuttia kylmässä vedessä.
Sekoita tuorejuusto, jugurtti ja sokerit keskenään.
Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liota ne kuumaan veteen.
Lisää liivate"vesi" täytteen joukkoon ohuena nauhana ja sekoita hyvin.
Kaada täyte keksipohjan päälle.
Kopauta vuokaa pöytää vasten pari kertaa jotta seos on tasaisena vuuassa.
Laita takaisin jääkaappiin tai pakkaseen seuraavan täytteen teon ajaksi.
Turvota liivatelehtiä 10 minuuttia.
Kuumenna mustikat ja 1, 5dl sokeria kattilassa höyryävän kuumaksi.
Soseuta massa tasaiseksi.
Purista vesi liivatelehdistä pois ja sekoita ne kuuman mustikan joukkoon.
Anna seoksen jäähtyä niin ettei se ole enää kuumaa.
Sekoita tuorejuusto, jugurtti ja vaniljasokeri vispilällä.
Lisää joukkoon mustikkaseos.
Sekoita tasaiseksi.
Kaada täyte varovasti vuokaan ensimmäisen kerroksen päälle ja laita jääkaappiin.
Anna tässä kohtaa kakun jähmettyä ainakin 1-2 tuntia ja tee sen jälkeen violetti kiille.
Kun kakku on hyytynyt pari tuntia jääkaapissa tee kiille.
Turvota liivatelehtiä kylmässä vedessä.
Kuumenna vesi.
Lisää veteen elintarvikeväriä oman väritavoitteen mukaisesti.
Voit ottaa lusikalla valkoiseen kippoon nestettä jotta näet värin.
Lisää tarvittaessa väriä.
Lisää vanilja-aromi ja sekoita kunnolla.
Lisää kiille kylmän kakun päälle varovasti ja laita takaisin kaappiin jähmettymään.
Anna jähmettyä kaapissa mielellään seuraavaan päivään.
Koristele mieleisilläsi koristeilla.
Tein ensimmäistä kertaa juustokakun Kreikkalaista jugurttia käyttäen, mutta en viimeistä.
Kakku oli todella raikas eikä ollenkaan liian makea
(toki, vähensin sokerin määrää alkuperäiseen reseptiin nähden)!
Suosittelen kokeilamaan.
Alkuperäisen reseptin löysin täältä, jota itse muokkasin hieman!
Tiina
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti