Eletään juuri sieniaikaa!
Muutaman kerran ollaan tänä syksynä sienessä käyty.
Kantarelleja, Mustatorvisieniä, Tatteja ja Suppilovahveroita - niitä ollaan kerätty.
Tykätään sieniruuista paljon, erityisesti Kantarellirisotosta.
Sienipiirakka on myös vakio, klassikko jota kyllä ainakin sen yhden piirakan verran syksyllä leivon.
Tämän piirakan leivoin kun sain ystäväni kylään yhtenä iltana.
Koska reseptiä kysyttiin tälläkin kertaa, uskallan sanoa, että tämä on todella hyvä resepti ;).
Sienipiirakka A`la Tiinamaria
Pohja:
150 g voita
3 dl vehnäjauhoja
3 rkl vettä
1/4 tl suolaa
Sekoita pehmeä voi ja jauhot keskenään. Lisää vesi ja suola. Sekoita tasaiseksi. Painele voideltuun, pyöreään vuokaan pohjalle ja reunoille.
Täyte:
100-200g Sieniä
400g jauhelihaa
1 iso sipuli
suolaa
mustapippuria
2 dl maitoa
2 dl ruokakermaa
2 munaa
Punaleima-juustoraastepussi
voita paistamiseen
Tuo sienimäärä oli nyt mun arvio mitä käytän yleensä piirakkaan. Tällä(kään) kertaa en ollut punninnut vaan laitoin kaikki Mustatorvisienet ja yhden (:D) Punikkitatin mitkä kävin keräämässä vakiopaikalta.
Kuullota sipuli voissa, lisää sienet sekaan kun sipuli on vähän jo kuullottunut. Lisää sekaan vielä hetken sienenpaiston jälkeen jauheliha. Mausta suolalla ja pippurilla.
Kaada jauheliha-sieniseos vuokaan.
Sekoita kulhossa kerma, maito ja munat keskenään.
Laita koko juustoraastepussi (normi koko) piirakan päälle.
Kaada lopuksi muna-maitoseos piirakan päälle.
Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.
Maistuu niin lämpimänä kuin kylmänä - helppo, hyvä ja ruokaisa tarjottava :).
Bon Appetit
Tiinamaria
Style by Tiinamaria Facebookissa ja nyt myös Instassa
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti