perjantai 14. lokakuuta 2016

Herkullinen pataleipä








Ihan alkuun täytyy kiittää teitä taas ihanista kommenteista ja viesteistä facebookissa :).
On todella ilo lukea teidän palautteita <3.

Täällä mennyt viikko taas hurjaa vauhtia ja viikonloppua olen odottanut kovasti!
Huomenna lähden viettämään iltaa Fablon (Fablobutique) omistajien kanssa - ihan huippua :).
Sunnuntaina pitäisi mennä käymään mökillä laittamaan vielä viimeiset talvivalmistelut ja mökki talviunille.

Päivän ilon aihe tänään oli kun sain vihdoin muutamien mutkien kautta puhelimeni huollosta viiden viikon jälkeen ja nyt helpottuu taas kuvien ottaminen kun ei tarvitse joka paikkaan järkkäriä kantaa.

Tässä olisi yksi mun lempileipäohjeista - pataleipä!
Ihan mielettömän hyvä!! Kannattaa testata :).


Pataleipä

2 tl suolaa
1 tl kuivahiivaa
7 dl vehnäjauhoja
3 1/2 dl reilusti kädenlämpöistä vettä (n. 42 astetta)


Tee näin:
Sekoita kulhossa kuivat aineet keskenään ja lisää vesi nopeasti joukkoon ja sekoita, älä vaivaa.
Peitä kulho tuorekelmulla ja jätä se tekeytymään huoneenlämpöön n. 12-18 tunniksi. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle, taittele nopeasti palloksi (älä vaivaa!) ja jätä leivinliinan alle kohoamaan vielä reiluksi puoleksi tunniksi. Laita kannellinen uunipata (n.3 L) kylmään uuniin ja kuumenna uunia 225 asteessa n. puoli tuntia. Ota pata pois uunista ja nakkaa taikinapallo vuokaan ja paista leipää 30 minuuttia kannella peitettynä. Ota kansi pois padan päältä ja paista leipää vielä 15 minuuttia. Tarjoile hieman lämpimänä. Maistuu myös seuraavana päivänä vielä hyvälle!

Itse paistan leivän Tupperwaren padassa! Se toimii täydellisesti myös tähän!


Tämä on ehkä paras leipä mitä olen koskaan tehnyt. Jos ei ciabattaa lasketa mukaan! Siihenkin mulla on superhyvä Tanskalainen resepti - jaan sen myöhemmin ;).


Oikein ihanaa viikonloppua, pus <3



Tiinamaria

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti