perjantai 10. maaliskuuta 2017

Uudistettu eteinen


Laatta - K-Rauta 75
Tuoli - Jysk
Tyyny, Chhatwal & Jonsson Ikat Kerala
Kuramatto - Etola
Verho - JotexEteinen on vihdoin valmis... tai no onko sittenkään. Melkein :).

Rakennusvirheen osalla mennään siis nyt 5/8. Kolme huonetta vielä korjaamatta. Viides, eli tämä eteinen on juuri valmistunut.

Laattavaihtoehtoja meillä oli kaksi. Matta harmaa ja tämä lasitettu korkeakiilto valkoinen. Valkoinen houkutteli meitä värinä kokoajan. Siitäkin huolimatta, että taloudessa on kolme koiraa.

Valkoisen, lasitetun laatan kohdalla enemmänkin kokoajan mietittiin sen mahdollista liukkautta. 
Olin kuullut "kauhukertomuksia" miten se on liukas, toiset olivat tosissaan satuttaneet itsensä ja toiset taas kehuivat maasta taivaaseen ja ettei ole liukas.

Olimme siis kuulleet 50% / 50% hyvää ja huonoa. 

No, me päätimme ottaa itse selvää siitä. Oma järki sanoi, että lasitettu pinta on liukas, mutta kuinka liukas. se jäisi nähtäväksi.

Myönnän, että hiukan tämä liukkausasia jännitti, 16 neliöinen eteinen on meillä kohdassa josta kuljetaan läpi jatkuvasti.


Laattoja käytiin katsomassa muutamassakin laattoja myyvässä kaupassa.

Loppupeleissä päädyttiin vielä niinkin hulluun ostokseen, että ostettiin laatta näkemättä sitä :D.

K-Raudassa mistä laatta tilattiin ei ollut mallia tästä laatasta vaan tämä oli tilaustavaraa. Myymälässä oli kyllä samanlainen, mutta eri valmistajan laatta. Saimme kuitenkin (tietenkin) tilata laatan niin, että kun se saapuu niin jos ei miellytä ei sitä ole pakko ostaa.

Laatta saapui ja oli todella täydellinen ulkonäöllisesti. Otimme kuitenkin  I S O N  riskin vielä joka todella kannatti! Mikä riski  oli? 
Riskinä pidimme sitä, että meillä ei ollut yhtään koelaattaa kotona, jossa olisimme voineet tepastella kokeillaksemme sen liukkautta.

Tämä liukkaus juttu siis jäisi nähtäväksi siihen asti kun lattia valmistuu.


Ensin tietenkin piikattiin vanha laattalattia pois jonka jälkeen korjattiin vielä rakennusvirhe eli purettiin lattiaa "perustuksille" asti.
Kun virhe saatiin korjattua ja lattia takaisin siihen kuntoon, että päästiin laatoittamaan tehtiin pieni "koeladonta" ilman, että laatat oli vielä laitettu kunnolla kiinni. Laatan päällä oli suojakalvon alla joku todella liukas (öljymäinen) aine mikä säikäytti mut todenteolla. Olin suorastaan paniikissa, että APUA, mitä me on tehty :D. Mies mua rauhoitteli, että "äläs nyt vielä hötkyile, pestään lattia ensin ennenkuin tehdään diagnoosia lattian liukkaudesta". 

Koko lattian laittamisen ajan mua vähän jännitti! Myönnän!

Kun lattia saatiin valmiiksi ja päästiin kunnolla se pesemään ja ensimmäisen kerran kävelemään siinä niin mun "paniikki" haihtui samantien!

Lattia ei todellakaan ole liukas!! 

Mä pelkäsin aivan turhaan! 
Pitihän sitä heti kokeilla paljain jaloin, sukkasilteen, kosteiden jalkojen kanssa, kenkien kanssa - jopa niin, että kävin ulkona "saamassa" lunta kengänpohjiin ja takas sisälle kävelemään märkien kenkien kanssa laatalle. EI  SE  VAAN  OLE  LIUKAS! Mitä ihmettä?! Huokaus pääsi, iso huokaus! 

Uskon, että jos kengänpohjissa olisi kunnolla lunta niin varmasti selälleen lentäisi, mutta ei kyllä tarvitse pelätä edes märkien kenkien kanssa sillä tepastelua.

Jotta kuitenkaan ei joka hetki tarvitsisi olla lattiaa pesemässä oli edessä uuden maton etsintä ja osto. 
No, sitähän sitten käytiin katsomassa monessa paikassa. Elämäni ensimmäinen kuramatto oli ostoslistalla nro.1. 

Jo sana "kuramatto" ei houkutellut mua ollenkaan. Se ei kuullostanut korvaani yhtään "omalta jutulta". Mutta nyt oli käytännöllisyys etusijalla! Vanha Riviera Maisonin seitsemän vuotta palvellut matto sai väistyä ja tilalle löytyi Etolasta sopiva matto. Aluksi katsoimme metritavarana myytäviä kuramattoja, mutta myyjä suositteli valmiita mattoja. Ja juuri tätä mattoa minkä ostimme. Osassa matoissa oli varoitus, että maton tumma pohja saattaa päästää väriä lattiaan mikäli on lattialämmitys. Tämä ei tietenkään kuullostanut yhtään hyvältä. Hienoa, että myyjä tästä meitä vielä erikseen "varoitteli". 

Valmiista matoista löytyi sopivan kokoinen ja värinen meidän tarpeeseen-makuun (siinä missä kuramatto voi silmää miellyttää ;) ).

Eli tosiaan matto on Kotimainen kurastoppari (harmaa) - Etolasta.


Tavarat-huonekalut kun ovat nyt "kierrelleet" remontin jälkeen niin vanha olohuoneen lipasto pääsi vaihteeksi portaiden alle. Tuoli ei välttämättä lopullinen tuossa ole, mutta saa nyt ainakin jonkin aikaa palvella eteisessä.

Valaisin odottaa vielä pääsyä kattoon. Se kruunaa tilan kunhan se saadaan vielä myöhemmin paikoilleen. Niinkuin kuvista näette niin tilan korkeuden vuoksi lamppuja/valaisinta ei perus rappusilla/tikapuilla laiteta vaan joudutaan sitä varten vuokraamaan erillinen teline, heh :D. 

Eli yhtä valaisinta varten ei vielä telinettä haeta vaan vaihdetaan sitten kyllä samalla muutkin korkeiden tilojen lamput samalla. Valaisin saa vielä siis odottaa!

Täältä näet vanhan eteisen. Aika hurjan iso muutos vai mitä?
Tämä on ensimmäinen huone nyt remontin aikana missä oikeasti huomaa tilan "koon muutoksen" lattian takia. Eteinen tuntuu nyt todella paljon suuremmalta kuin ennen! Ja ennenkaikkea valoisammalta! Todella paljon valoisammalta ja raikkaammalta!

Lasitettu pinta heijastaa vielä valoa lisää!

Ihan bueno sanon minä <3. 

En voisi olla tyytyväisempi! Onneksi valittiin tämä valkoinen!


Nyt oikein ihanaa viikonloppua!Tiinamaria

(Style by Tiinamaria myös facebookissa)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti