sunnuntai 25. joulukuuta 2022

Jouluna


Viimeistä kuvaa lukuunottamatta, oli kaikki kuvat eiliseltä päivältä, jouluaatolta. 


Jouluaatto aamu oli meillä upean valoisa ja aurinkoinen. Pakkanen oli kiristynyt ja mä lainasin Samun ihanan lämmintä untuvatakkia :). 

Iltapäiväksi menimme vanhemmilleni ja vasta puolen yön aikaan tulimme kotiin. 


Joulupöytä on meillä joka vuosi hyvin samanlainen. 

Salaattia, höyrytettyjä kasviksia, sienisalaattia, tofua, rosollia, perunoita, graavilohta, sillejä, kananmunia, muikunmätiä sekoittetuna smetanaan, valkopippuriin ja sipuliin, laatikoita: bataatti-, peruna-, porkkana-, sekä lanttulaatikko, kinkku ja kokonainen kalkkuna, sekä leipiä. 

Unohdinkohan jotain :)? 

Mä paistan aina kinkun ja Samu tekee mädin. Vanhempani paistavat aina kokonaisen kalkkuna. Teresa tekee usein laatikoita ja osa ostetaan valmiina. 

Olinkin nähtävästi unohtanut napata kuvan kalkkunasta ja laatikoista jotka olivat toisella pöydällä. 


Jälkiruuaksi äitini leipoo aina joulutorttuja ja luumukiisseliä kermavaahdon kera ja mulla on tapana tehdä kuivakakku, nyt se on ollut monena vuonna Piimäkakku. Aikoinaan tein maustekakkua, mutta löydettyäni Piimäkakun reseptin, on siitä tullut kaikkien ehdoton lemppari. 


Ruokaa on ja paljon, ja sitä sitten syödäänkin monta päivää putkeen. Tämä joulu vietettiin vanhempieni luona yhdessä siskoni Teresan perheen, vanhempieni ja meidän kesken <3.


Ruoan ja kahvien jälkeen pikku-T puki joulupukin vaatteet päälleen ja jakoi lahjat. 

Kun lahjasäkit tyhjeni, nukahti Iines säkkien päälle <3.


Välillä pelattiin. 


Illalla käytiin vielä yhdessä koko porukalla haudoilla. 
Meillä on minun puolen sukuhautoja kolmella eri hautausmaalla, Pitäjänkirkon hautausmaalla, Malmin hautausmaalla, sekä Hietaniemen hautausmaalla ja eilen käytiin kahdella niistä ja yhteensä kuudella eri sukuhaudalla viemässä kynttilöitä <3.Jouluaatto oli erittäin onnistunut. Ihana, tunnelmallinen ja rakkauden täyteinen <3.

Juuri semmoinen mitä joululta haluamme! 
Tänään joulupäivänä mentiin taas vanhempieni luo syömään ja tänään meillä oli myös perinteeksi muodostunut joka jouluinen pakettileikki. 

Kaikki perheet ostaa x-määrän pieniä, arjessa käytettäviä asioita ja paketoi ne. Sitten niihin laitetaan narut ja paljon solmuja. Nopalla heitetään niin kauan kun sovittu numero / väri tulee noppaan ja niin kauan edellinen ringissä oleva aukaisee narua. Sitten paketti ja noppa siirtyy seuraaville kun saavutettu numero / väri on saatu. Se kuka saa narun auki, saa aina sen paketin. 

Paketeissa oli tänään mm. saippuoita, sähköhammasharjan uusia harjoja, pastilleja, myslipatukoita, pähkinöitä, puuroa, servettejä, laastareita jne. 


Tämä on joka joulu lasten suosikki. He tykkäävät tästä todella paljon ja aina odottavat tätä vaikka paketeissa ei sen ihmeellisempiä asioita olekaan. Huomenna Tapaninpäivänä mennään taas vanhemmilleni syömään ja viettämään päivää. 
Toivonmukaan teillä on ollut myös onnistunut ja ihana joulu <3.

Tiina

Facebook
Instagram Ei kommentteja:

Lähetä kommentti