sunnuntai 11. syyskuuta 2022

Viikon kuulumisia






























Arki kuulumisia kuluneelta viikolta! 


Meillä on ollut kova huoli Iineksestä tällä viikolla ja torstaina jouduin lähteä puolilta päivin kotiin pienen potilaan luo. 

Isoimman huolen tästä tekee se, että emme ole täysin varmoja miksi Iines voi huonosti. 

Suurin epäillys siihen on väärä lääkitys joka hänellä oli pissatulehdukseen, mutta ihan täysin varmoja emme siitä ole. 
Pissatulehdus on kokonaan pois, oireet hävisi jo ensimmäisen lääkityksen jälkeen, jonka jälkeen hän sai vielä toisen kuurin kun labrat osoittivatkin että tulehdusta oli vielä jäljellä vaikka hän vaikutti täysin terveeltä. 

Iineksen vointi huononi huomattavasti toisen antibiootin aikana ja oletus on että se tuli lääkkeestä joka ei sopinut hänelle jonka annos oli vielä erittäin suuri, koska Iines sai kaikki mahdolliset sivuoireet mitä siitä voi saada. Lääke on lopetettu jo muutama päivä sitten, mutta Iines ei ole vieläkään täysin oma itsensä. 

Toivotaan että tämä olisi vaan lääkkeestä jonka vaikutus lähipäivinä pitäisi kokonaan poistua. Mutta tosiasia on myös että Iines on jo melko vanha Ranskikseksi. Hän täyttää ensi kuussa 9v. 


Täällä on käyty pienen potilaan kanssa lääkärissä jos toisessa viikolla useampaan kertaan ja vietetty unettomia öitä. 
Eilen ja tänään hän on ollut selkeästi pirteämpi, niinkuin normaalisti on, mutta ruoka ei täysin maistu vielä normaalilla tapaa. 


Toivonmukaan lähipäivät näyttävät parempaa suuntaa sillä meillä olisi torstaina lähtö Ahvenanmaalle. 
Sinne emme ilman Iinestä lähde. Toivonmukaan Iineksen vointi kohenee eikä mene huononpaan suuntaan! 


Täällä ollaan käyty kotona läpi kesävaatteita ja laitettu niitä taas pois säilytykseen ja vastaavasti kaivettu villapaidat esille. Sama pitäisi tehdä vielä kengille, mä olen tähän asti tepastellut vielä Espadrilloissa. 

Kolme isoa kassillista sain poisheitettäväksi pelkästään omasta vaatekaapistani. 
Vaikka ei siitä ole kun kaksi vuotta kun muutettiin ja muutossa kävin kaikki vaatteet läpi, niin niin ne vaatteet vaan kuluu. 

Oon kyllä todennut että pärjään paljon pienemmälläkin vaatemäärällä. Käytän töissä useimmiten trikoolegginssejä ja paitamekkoja (yhdessä kuvassa juuri töihin lähdössä) ja kotona käytän vastaavasti urheilutrikoita tai shortseja lämpimällä ja perus t-paitaa. 

Töissä joudun käyttämään eri vaattaita kun vapaalla kun niihin roiskuu milloin mitäkin hiusväriä. 
Välillä olisi ihanaa kun voisi pukeutua ns. siistimmin töihin, mutta ei mitään järkeä kun vaatteet menee siellä pilalle. 

Mä en nähtävästi ole tälläkään viikolla meikannut kertaakaan. 

Eipä oo meikit tänä kesänä kulunut kun oon toukokuun jälkeen meikannut vaan "tasan viisi kertaa". 

Samu mulle lähes aina nykyään sanoo: "Älä meikkaa tänään, noin on tosi hyvä"  ja nähtävästi näin sitä on sitten laiskistunut sen myötä ja naturellina tunnun menevän nykyään lähes kokoajan. Ehkä tilanne syksyn mittaan muuttuu kun ilmat viilenee :). 


Kesämekot on laitettu odottamaan ensi kesää ja nyt pitäisikin miettiä mitä sitä matkalaukkuun pakkaa ensi viikon Ahvenanmaan matkaa varten. 
Maanantaista keskiviikkoon ollaan töissä ja torstai aamuna meillä on todella aikaisin aamuyöllä lähtö ensin Turkuun ja Turusta aamulaivalla Ahvenanmaalle. 



Parvekkeen kalusteita mietin eilen pitäisikö ne viedä jo varastoon mutta jätin vielä ne hetkeksi. 


Tänään kävin meidän vanhan kodin naapurustossa kuvaamassa ystäväperheen lapsen konfirmaatiokuvat ja sain sieltä mukaani pussillisen omenoita sekä pari kesäkurpitsaa. 

Meillä oli jauhelihakastikkeen jämä kaapissa minkä kylkeen olisi pitänyt keittää perunoita tai pastaa, mutta hyödynsinkin siihen kesäkurpitsat. Kaiversin kurpitsat veneiksi ja laitoin kastikkeen niihin ja päälle raastin juuston jämän. 225 astetta ja puoli tuntia uunissa. Aivan älyttömän helppoa ja hyvää! 

Omppupiirakan meinasin leipoa omenoista, viimeistään Ahvenanmaalle mukaan jos en muuten ehdi/kerkiä. 

Tämmöinen viikko täällä. 

Nyt mennään Iineksen ehdoilla päivä kerrallaan <3.

Pelkkä ajatus siitä että joku päivä häntä ei enää ole, riipaisee sydämestä niin paljon. Mutta toivonmukaan se aika ei ihan vielä olisi. 





Tiina




Facebook
Instagram










 

2 kommenttia:

  1. Kaikki toiveet ja ajatukset on nyt Iineksen voinnin paranemisessa!! ❤ Sairastava eläin on aina niin sydäntä raastava juttu, etenkin kun he eivät osaa itse kertoa suoraan mikä on vointi milläkin hetkellä... ❤ Pidetään peukut ja varpaat pystyssä Iineksen voinnin parenmisen puolesta ja sen puolesta että pääsette rauhassa koko porukka lähtemään Ahvenanmaalle!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oot niin oikeessa, on kauheaa kun eläin sairastaa eikä osaa puhua ja kertoa mihin sattuu tms❤️. Näillä näkymin Iineksen tila näyttää vähän paremmalta ja siltä että päästään lähtemään reissuun. 🙏❤️

      Poista