Kuulkaa nyt tuli niin hyvä resepti kertaheitolla, että tämä on pakko jakaa teille!
En ole pariin viikkoon uskaltanut kauheasti syödä mitään, kaurapuuro & mehukeitto ja pinaattiletut ovat olleet nyt päivästä toiseen mun lautasella.
Normaalisti syön kasviksia ja kanaa, sekä kasvissosekeittoja, voin sanoa i h a n päivittäin, mutta nyt suolistoni ei ole kestänyt yhtään kasviksia, ainoastaan pinaattia.
Siispä aika yksipuolista on nyt ruokailu ollut parin viikon ajan.
En ole sappikivien ja tulehduksen takia halunnut ja uskoltanut nyt ottaa yhtään riskiä.
Eilen oli saatava jotain muuta ruokaa :D.
Mulle tuli ihan hillitön himo johonkin Thaikku-ruokaan, mitä en ole koskaan itse kuitenkaan tehnyt.
Nyt päätin heittäytyä keittiössä tosi villiksi ja kokeilla jotain aivan uutta ja ottaa riskin samalla syömiseni kanssa.
Yhdessä kappaleessa ollaan, eli en joutunut sairaalaan tai saanut sappikohtausta ;) .
Tämä omasta päästä keksimäni ruoka onnistui niin hyvin, että kyllä tämän johonkin reseptikirjaan voisi painaa -
Ihan näin vaatimattomasti :D.
Mikäli Aasialainen keittiö on sydäntä lähellä ja tykkäät kookoksesta, kokeile tätä reseptiä!
Thai-keitto Ala Tiina
800g maustamatonta kananrintafilettä
voita kanojen paistamiseen
1 purkki (400g) kookosmaitoa
1 lime
3 rkl kanafondia
1 punainen mieto chili
Pussillinen tuoreita Sokeriherneitä
1 rasia Mungpavun ituja
3 valkosipulin kynttä
Riisinuudeleita (4)
1 l vettä
1 purkki vesikastanjoita
Ruskista kanat voin kanssa suoraan kattilassa mihin teet koko keiton.
Kun kanat ovat melkein kypsiä, lisää pieniksi pilkotut valkosipulinkynnet, sekä chili (ota siemenet pois) ja jatka kypsentämistä vielä kunnes kanat ovat kypsiä.
Lisää joukkoon vesi, kanafondi, sekä kookosmaito. Anna hetki kiehua.
Lisää joukkoon sokeriherneet, vesikastanjat, idut, sekä nuudelit.
(Halkaisin nuudeleita hieman pienemmäksi).
Purista joukkoon vielä limen mehu.
Anna vielä hetki kiehua.
Sanoisin, että tässä oli omaan makuun juuri sopivan verran potkua. Yksi chili oli juuri sopiva määrä, joten sillä suosittelen aloittamaan.
Keitto oli suht nopea tehdä, isoin työ oli kanojen pilkkomisessa ja paistamisessa joten ei siis kovin työläs ;).
Keiton lientä oli ensimmäisenä päivänä todella hyvin -/ oikea määrä, mutta seuraavana päivänä kun tätä syötiin, oli ilmeisesti riisinuudelit imeneet itseensä tuota keiton lientä ja ruoka muistutti nyt lähinnä aasialaista nuudeliruokaa, mutta ei keittoa :D.
Se oli silti ihan super/yhtä hyvää, eikä nuudelit kuitenkaan ollut mitenkään semmoisia turvonneita lötköjä.
Eli tätä ruokaa voi ehdottomasti tehdä isomman erän, sitä ei tarvitse syödä samana päivänä.
Sama resepti, kaksi eri ruokaa ;).
Toki voit tehdä alunperin keiton isommalla nestemäärällä jolloin se varmasti on keitto vielä seuraavanakin päivänä.
Tällöin lisäisin sekä vettä, että kookosmaitoa ja hitusen kanafondia :).
En tiedä kumpi meistä hämmästyi enemmän, minä vai Samu, mutta tämä keitto oli ihan oikeasti niin hyvää, että tämä voisi olla jostain reseptikirjasta :).
Mutta ei ollut, vaan mun omasta päästä, mutta nyt se kyllä pääsee mun omaan reseptikirjaan, sillä tätä meillä tehdään jatkossakin!
Makoisia hetkiä.
Tiina
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti