sunnuntai 6. lokakuuta 2019

Perjantain kemut - party party

















 











Mennään muutaman päivän taakse, perjantaihin. 


Meillä oli pienimuotoiset kemut, ystäviä ja perhettä kylässä. 


Ennen vieraiden tuloa nappasin tarjoiluista kuvia, ajattelin, että niistä saattaisitte saada vinkkejä omiin kekkereihin :).



Suolasina tarjottavina oli erilaisia cocktailpaloja. 



Mozzarellaleipäset 

Patongin päällä *mozzarella-tuorejuustolevite, tomaattiviipale, mozzarellaviipale, basilikanlehti ja rouhittua mustapippuria.


Savumuikkuleipäset 

*Savumuikku-tuorejuustolevite, tummaa leipää, silputtua ruohosipulia. 


Täytetyt rieskat 

Fazerin rieskoja, jotka voitelin tuorejuustolla, väliin laitoin silputtua ruohosipulia, mozzarellajuustoraastetta ja härkää tai oltermannijuustoviipaleita. 

Härkäpaloihin laitoin tomaatin tikun päähän ja juustoversioon viinirypäleen. 

Tein nämä n. 4h ennen juhlia jääkaappiin odottamaan, eli rullasin rieskan tiiviiksi pötköksi ja laitoin folion sisään. 
Hetki ennen esillelaittoa leikkasin pötköt sopiviksi paloiksi ja laitoin coctailtikkuun. 


Alkuperäinen ohje näihin rieskapaloihin löytyy Fazerin sivulta. 

Itse täytin palat aivan omalla maulla, eli näissähän on vain mielikuvitus rajana ;).



Alkudrinkkeinä toimi ihan Lidlin todella maukas appelsiinimehu mansikan kera. 


Makeasta puolesta piti huolen todella tuhti suklaakakku. 


Resepti on Annin uunissa -blogin

Tein kakun gluteenittomana, laktoosittomana ja maidottomana. 

Aivan täydellinen resepti tehdä siis myös vaikka vegaanisena. 

Itse käytin kananmunia pohjassa, mutta reseptiä pystyy muuttamaan helposti jokaiselle sopivaksi. 


Kakku oli todella "hitti", eli suosittelen kokeilemaan!!! 


*Pesto- ja *savumuikku-tuorejuustolevitteeseen löydät ohjeet täältä vanhasta postauksestani. 

Tällä kertaa laitoin pestoa tosin n. 1/2 purkkia.. 


Ja edelleenkin, tämä pesto on maailman parasta. Tämä on tullut jäädäkseen tähän taloon :).
Samoin nuo Iivarin savumuikut!! 



Halvan lakuja, viinirypäleitä ja valmiita (Lidlin) tuulihattuja oli myös lisäksi. 


Tuulihatut olisi voinut koristella esim. nokareen kermavaahdon ja pensasmustikan kera. Näin niistäkin olisi saanut ns. kauniit cocktailpalat. 
Tämä ajatus tuli mulla vasta jälkikäteen mieleen, mutta ehkäpä toiste kokeilin koristella ne niin:). 


Tuo Savumuikkulevite, sekä pestolevite on super maukkaat ja niitä on helppo yhdistää vaikka mihin suolaisiin tarjoiluihin. 


Näihin kuviin ja tunnelmiin, ihanaa iltaa & hyvää yötä <3. 




Tiina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti