maanantai 11. heinäkuuta 2016

Pieni metsäretki & kanttarellipasta(resepti)














                                                               (pari kuvaa lapsuusajalta)








Pieni metsäretki tehtiin ja käytiin katsomassa joko löytyisi sieniä. Metsässä jossa käymme on joka vuosi ollut mielettömiä määriä suppilovahveroita, mutta kanttarellejä vähemmän. Tutuilta "luottoapajilta" löytyi kuitenkin litran verran näin alkuun. Osa oli vielä pieniä, mutta olen aina kerännyt nekin. Ovat todella hyvän makuisia ja sopii hyvin kastikkeisiin.

Vaikka olikin lämmin "piti" pukeutua syksyisesti ettei kaikki ötökät olisi heti kimpussa - no olihan ne silti.


Se minkä pienenä oppii sen vanhana taitaa :)?

Lapsesta asti olen ollut vanhempien ja isovanhempien kanssa sienimetsällä. Isoäitini opeilla sienestän tänä päivänä <3.

Lapsuusajan kuvissa olen harmaassa jumpsuitissa :).

Rakastan sieniä ja on tullut kokeiltua paljon eri reseptejä. Tässä yksi mitä tykkään tehdä (oma resepti) :).


Tiinamarian kanttarellipasta

1 l kanttarelleja (putsattuina)
1-2 punaista chiliä
3-5 valkosipulinkynttä
1 dl parmesanjuustoa + raastetta päälle
4 dl kermaa (oman maun mukaan ruoka- tai kuohukermaa)
500 g tuorepastaa tai Pappardellepastaa
1 ruukku villirucolaa
oliiviöljyä paistamiseen
suolaa ja pippuria (myllystä)
(tarvittaessa ripaus maizenaa)


Tee näin:
Pilko chili pieniksi paloiksi ja poista siemenet. Pilko valkosipulinkynnet pieniksi. Kuullota chili ja valkosipuli oliiviöljyssä. Lisää pilkotut sienet. Paista niin kauan kunnes neste on lähtenyt. Lisää kerma ja mausteet. Itse lisään monesti ripauksen maizenaa tässä vaiheessa. Raasta juusto. Keitä pasta. Kun pasta on valmis sekoita kastike pastan kanssa, lisää juusto ja rucola ja sekoita kaikki keskenään. Raasta päälle vielä juustoa.

Eri sienillä, sipulilla, juustolla ja mausteilla saa helposti eri makuja!

Bon appetit :)



Tiinamaria

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti