lauantai 23. heinäkuuta 2016

Kanttarellirisotto











Onko viikonlopun ruokasuunnitelmat jo tehty :)? Tässä olisi yksi.

Rakastan kanttarellejä ja tämän vuoden toiselta sieniretkeltä löytyi niitä (1 kg) vähän enemmän kuin ensimmäiseltä.

Syntyi samalla uusi risottoresepti ja se on jaettava teille - oli muuten niin hyvä ja onnistunut resepti. Mieheni sanoin "parempaa kuin monen ravintolan ruoat" :D.

Ei tämä mikään laihdutusruoka ole, mutta eipä sen tarkoitus olekkaan sitä olla ;).
Suosittelen erittäin lämpimästi kokeilemaan mikäli olet sienien ystävä.
Samalla reseptillä vaihtamalla sieniä ja fondia saa taas erimakuisen. (Tai jättämällä viinin pois - suosittelen kyllä kokeilemaan myös sen kanssa!!)



Kanttarellirisotto

1 L kanttarellejä putsattuina
0,5 dl oliiviöljyä
3 salotti / banaanisalottisipulia
3 valkosipulinkynttä
1 dl tuoretta Timjamia silputtuna
n. 50g voita
3 dl risottoriisiä
mustapippuria
suolaa
4 rkl lihafondia (kasvis ja kana sopii myös)
7 dl vettä
1 dl kermaa
1 dl valkoviiniä
parmesaania päälle


Tee näin:
Putsaa sienet ja pilko ne pieniksi paloiksi. Paloittele sipulit pieniksi. Silppua Timjami. Sekoita pienessä kattilassa lihafondi ja vesi ja kiehauta. Paista sienet voissa. Kuullota sipulit (älä ruskista!!) oliiviöljyssä ja voissa (voit laittaa jo tässä vaiheessa koko desin öljyä ja esim. puolet voista sipuleille ja puolet sienille). Itse paistan sipulit omassa pannussa ja sienet omassa. Kun sipulit ovat läpikuultavia lisää riisi sipuleiden joukkoon. Anna hetki kuullottua ja lisää viini - kiehauta! Kun viini on kiehahtanut lisää kauhallinen kerralla lihafondi(vesi)lientä. Anna kiehua hiljalleen niin, että riisi kypsyy. Lisää Timjami joukkoon, suola&pippuri, sipuli ja sienet ja viimeisenä kerma ja anna taas kiehua niin, että risotto ei ole liian löysää. Lisää lopuksi juustoa päälle.

Bon appetit <3



Tiinamaria


2 kommenttia:

  1. Näyttää niin herkulliselta! Pitää ottaa resepti kokeiluun ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen :). Näitkö myös kanttarellipastan ohjeen jonka laitoin aiemmin? Se on myös todella hyvää!

      Poista