maanantai 14. marraskuuta 2016

Mustikka-vaniljamoussekakku











Omalle isälleni tein eiliseksi (isänpäivä) mustikka-valkosuklaamoussekakun!

Me vietettiin isänpäivää normaaliin tapaan, vanhempien luona lounastaen :).


Tässä resepti millä tein kakun:

Vuoka oli 23cm.
SE VOISI OLLA PIENEMPI (max 20cm), NÄIN KERROKSET OLISI KORKEAMMAT!!

Pohja:
1/2 pkt Digestive keksejä 
100g voita


Mustikkatäyte:

3 liivatetta
200g mustikoita
130g valkosuklaata
3 dl kuohukermaa    (Voisi laittaa hyvinkin 4dl!)
2 dl vaniljajogurttia


Vaniljatäyte:

4 liivatetta
1dl maitoa
2 tl vaniljasokeria
130g valkosuklaata
3 dl kuohukermaa      (Voisi laittaa hyvinkin 4dl!)
2 dl vaniljajogurttia



Tee näin:
Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita ne keskenään ja painele irtopohjavuuan pohjalle jossa on leivinpaperi alla ( ellet tee suoraan kakkulautaselle vain reunoja apuna käyttäen). Laita jääkaappiin tai pakastimeen mustikkamoussen tekemisen ajaksi.


Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Sulata suklaa vesihauteessa. Keitä mustikat kattilassa ja paseeraa ne sitten tiheän siivilän läpi (eli paina lusikalla siivilän läpi).
Kaada mustikoista saatu mehu takas kattilaan ja purista liivatteista ylimääräinen vesi pois. Lisää liivatteet kattilaan ja kiehauta seosta kunnes liivatteet on täysin sulanut. Anna jäähtyä.
Vaahdota kerma. Sekoita sulatettu suklaa mustikkaseokseen jonka jälkeen sekoita mukaan jogurtti. Lopuksi kääntele kermavaahto seoksen joukkoon ja kaada vuokaan.

Siirrä jääkaappiin kylmenemään vaniljamoussen tekemisen ajaksi.

Liota liivatteet kylmässä vedessä. Sulata suklaa vesihauteessa. Kun suklaa on sulanut laita maito, sulanut suklaa ja vaniljasokeri pieneen kattilaan ja kuumenna se vielä sekoittaen. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja lisää ne kattilaan ja anna liivatteiden sulaa suklaaseokseen täysin.
Siirrä seos jäähtymään. Vaahdota kerma. Sekoita suklaaseos jogurtin kanssa tasaiseksi. Lisää kermavaahto käännellen mukaan seokseen.
Kaada mustikkakerroksen päälle ja anna jähmettyä seuraavaan päivään!

Koristele ennen tarjoilua.

Vinkkini vielä mikäli haluat tehdä isomman kakun ja yli 20 cm vuokaan!
Käytä tällöin kummassakin kerroksessa kermaa ainakin 4dl/täyte. Mustikkaa voisi olla myös siinä tapauksessa 300g. Liivatteita voi lisätä tällöin +1 kumpaankin täytteeseen.

Kakku oli todella hyvä tuollaisenaan, mutta ensi kerralla aion tehdä sen ehdottomasti pienempään vuokaan jotta kerrokset ovat korkeammat!
Suosittelen kokeilamaan :). Helppo ja todella hyvä!



Eilisistä yksityisviesteistä (palautteista) ja kommenteista vielä iso kiitos <3. Lämmitti sydäntä! Nykymaailmassa on aina riski avata sydämensä julkisesti vaikka moni niistä varmasti tukea ja tsemppiä saa!

Vielä pikku paljastus tämän(kin) isänpäiväkakun leipomisesta: mieheni auttoi mua mm. keksien murskaamisessa ja vatkailuissa - nyt oli kädet sen verran huonossa hapessa joten en olisi saanut tuota kakkua tälläkertaa yksin tehtyä.

Tämä on osa mun elämää, (mm.) valmis kakku vaatii monesti enemmän kuin omat käteni (nykyään), mutta en anna sen estää elämääni tai niitä asioita mitkä on mulle tärkeitä. Yritän elää normaalia elämää kaikista hankaluuksista huolimatta :).

Onneksi on mies joka auttaa ja tukee mua <3!


Ihanaa alkanutta viikkoa, pus <3.

Te olette tärkeitä :)!



Tiinamaria


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti