perjantai 26. elokuuta 2016

Puolukkahillo


Elämäni ensimmäinen puolukkahillo :).

Olen ollut nyt monena iltana "ihan metsässä ;)".
Marjat ja sienet ovat kovasti vetäneet mua puoleensa magneetin lailla ja innostuin ensimmäistä kertaa elämässä poimimaan puolukkaa oikein kunnolla. Kolme ensimmäistä litraa meni puolukkahillon tekoon ja paljon on vielä putsattavaa ja pakastettavaa.

En ole aiemmin tehnyt hilloa ja vähän jännitti mitä siitä tulee, mutta juuri maistoin ja ihan oli itsensä makuista. Todella hyvää!! Tein kaksi eri kokeilu kertaa. Toiseen laitoin hieman enemmän sokeria kuin toiseen koska ensimmäinen satsi oli mieheni makuun vähän liian kirpeää. Minun makuuni oli riittävän makeaa ja hyvää. Mutta siis jokainen löytää oman sokeritarpeen vain kokeilemalla. Itse tein ensin yhdestä litrasta ja sen jälkeen vielä kaksi lisää kun olin maistanut :).


Tein puolukkahillon seuraavasti!


Puolukkahillo

2 l puolukoita
2 dl vettä
6-7 dl hillosokeria


Tee näin:
Laita kattilaan puolukat ja vesi. Kun vesi höyryää niin lisää sokeria pikkuhiljaa sekoittaen. Anna kiehua miedolla lämmöllä n. 15 minuuttia. Ota liedeltä pois, mutta anna olla vielä kattilassa n. 30 minuuttia ja sekoita muutaman kerran. Mikäli pinnalle syntyy vaahtoa ota se pois. (Itsellä ei sitä tullut kummassakaan kokeilu kerrassa). Purkita kuumana lasipurkkeihin. (Käytin kiehuvan kuumaa vettä ensiksi purkeissa) ja sulje heti kannet. Anna jäähtyä ja laita jääkaappiin. Vetäytyy vuorokauden ajan eli ei kannata huolestua jos on purkitusvaiheessa vielä löysää.
Superhelppoa siis tehdä :).

Ainiin :). Yhdestä litrasta puolukkaa tuli nuo kaksi (Ikean pientä) lasipurkkia - jos mietit määriä ;).


Oikein ihanaa viikonloppua <3Tiinamaria


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti