maanantai 22. elokuuta 2016

Jugurttikakku ja vadelmamelba














Pari kertaa olen luvannut jo laittaa ohjeen tälle jugurttikakulle :).

Nyt se on tässä!

Tämä on vakioresepti mitä olen käyttänyt jo vuosien ajan. Tällä ohjeella olen tehnyt niin omat hääkakut kuin muutkin juhlakakut ja tarjottavat. Reseptiä on helppo muuttaa oman maun mukaiseksi. Alkuperäisellä reseptillä - maustamatonta jugurttia käyttäen kakku on ihanan raikas. Ei ollenkaan liian makea niinkuin esim. monet juustokakut. Suosittelen kokeilemaan :)!



Jugurttihyytelökakku

Pohja:
200g Digestive keksejä
80-100g voita

Täyte:
250g maitorahkaa
2 1/2dl maustamatonta jugurttia ( * banaani, mansikka, mustikka, uuniomena, lakka jne.)
n.1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
3 liivatetta ( * 4 jos käytät maustettua jugurttia)
1/2 dl kiehuvan kuumaa vettä
2 dl vispikermaa

(halutessa sitruuna tai 2 limettiä, mehu!) - Itse en yleensä laita..


Tee näin:
Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita keskenään ja painele irtopohjavuuan pohjalle jossa on leivinpaperi alla.
Pane liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään n. 10 minuutiksi. Vatkaa kerma. Purista pehmenneet liivatelehdet vedestä ja liuota ne tilkkaan kiehuvan kuumaa vettä. Sekoita liivateseos ohuena nauhana rahkaan. Lisää sokeri, jugurtti, vaniljasokeri (halutessa sitruunamehu). Lisää joukkoon kermavaahto ja kääntele seosta, mutta älä vatkaa enää! Kaada seos vuokaan ja anna hyytyä seuraavaan päivään jääkaapissa.

Itse en enää koskaan laita reunoille leivinpaperia!! Joskus aikoinaan niin tein ja monissa ohjeissa sitä näkee, mutta mun ohje ja suosistus on: älä koskaan käytä reunoilla leivinpaperia jos tahdot sileän reunan!!

Kakun päälle sopii mainiosti niin marjat, suklaa raastettuna kuin mehukiillekkin.
Vadelmamelba on oma suosikki marjojen kanssa kaveriksi.

* Mikäli käytät maustettua jugurttia niin vähennä sokerin määrää ja lisää 1 liivate enemmän. Jostain syystä joka kerta kun olen tehnyt kakun jo maustetusta jugurtista ja käytin vain 3 liivatetta niin kakku jäi löysemmäksi. Pysyy kyllä kasassa, mutta halkeaa helpommin leikattaessa. Joten silloin 4 liivatetta! Sokeria oman maun mukaan tarvittaessa. Perus jugurtit on valmiiksi niin sokeroituja niin sokeria ei kauheasti omasta mielestä tarvitse enää lisätä tällöin :).


Vadelmamelba

Kiehautan kattilassa yleensä pari pussia vadelmaa ja lisään siementen oton jälkeen joukkoon tomusokeria tarpeen mukaan. Sitä menee reilusti!! Eli kiehauta vadelmat, kaada seos tiheään siivilään ja painele lusikalla seosta niin kauan että vadelma"mehu" on kupissa ja siivilässä on pelkät siemenet. Lisää joukkoon tomusokeri. 
Tätä voi myös pakastaa! Eli jos jää yli niin pakkaseen vaan, säilyy siellä hyvin :).



Ihanaa iltaa <3



Tiinamaria

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti