lauantai 25. marraskuuta 2023

Weiste Wanha Villa



































Weiste Wanha Villa.


Suomen ainoan joulukoristetehtaan joulumyymälä Helsingin Pukinmäessä.


Meille jo perinteeksi muodostunut vuosittainen jouluretki pikku-T:n kanssa tehtiin eilen illalla.
Tämä retki oli tarkoitus toteuttaa vasta sunnuntaina, mutta bongasin eilen netistä ihan sattumalta yhden mielenkiintoa herättävän paikan jossa haluan mennä käymään ja kysyin T:ltä haluaako hän että mennään sunnuntaina Weisteelle vai että mennäänkö sittenkin perjantaina Weisteelle ja sunnuntaina tänne toiseen paikkaan? T innostui ja näin me tehdään kaksi jouluista retkeä yhdessä tänä viikonloppuna, perjantaina ja sunnuntaina.


Eli tämä Weisteen retken ajatus lähti jo vuosia sitten kun T oli pieni. Hän rakastaa joulua ja on samanlainen jouluihminen kun minäkin.
Kun T oli muistaakseni kaksivuotias ostin hänelle pienen tekokuusen ja muutaman koristeen josta on tullut hänelle erittäin tärkeä. Joka joulu hän sen omaan huoneeseen koristelee. 
Joskus vuosia sitten alettiin sitten jouluna tekemään aina retki (minä, Samu ja T ) missä hän saa valita yhden joulukuusenkoristeen ja kun hän on aikuinen ja muuttaa pois kotoota, on hänellä jo joitain joulukoristeita mihin liittyy paljon muistoja <3.
Nyt pikku-T on jo 13-vuotias nuori neiti, mutta nämä retket ovat hänelle edelleen todella tärkeitä. 
Isänpäivänä vanhemmillani hän jo kysyi "Koska mennään" <3.


Tätä samaa perinnettä alamme tekemään myös omien lasten kanssa, eli tässä kohtaa Leonan kanssa. Hän saa valita joka joulu yhden koristeen omaan pieneen joululaatikkoonsa jonka hän saa mukaansa kun joku päivä kotoota muuttaa. 
Tämän ensimmäisen joulun koristeen kyllä valitsimme me sillä eihän 5kk vanha vauva olisi sitä itse osannut tehdä. 
"Baby's first christmas 2023" joulupallo on Leonan ensimmäinen ikioma koriste ja koska hän on ensi jouluna 1,5-vuotias, eiköhän hänen pikku kätensä johonkin koristeeseen tartu :D. Ehkä useampaankin myöhemmin ja voin jo kuvitella mikä kiukku joskus meillä saattaakaan edessä olla kun pitää valita vaan yksi niin isosta valikoimasta ;). 
No, siinäkin on hyvä opetus sitten siinä kohtaa että kaikkea ei voi saada :)!



Super empaattisena ihmisenä joulun aika on mulle tunteellista aikaa monellakin tapaa ja mm. nytkin sitä miettii niitä lapsia ketkä ei ikinä saa omia lahjoja, saatika joulunperinteitä ja joulua ylipäätään. Mun sydän todella särkyy aina kun näitä mietin, mutta yksi ihminen ei voi maailmaa muuttaa, mutta mahdollisuuksien mukaan haluan aina jollain tapaa olla auttamassa perheitä jossa ei ole mahdollisuutta ostaa lapselle mm. jouluna lahjaa, osallistumalla vaikka viemällä joululahjan kirkolle josta kirkko sen eteenpäin lapselle antaa.
Näitä keräyksiä on todella paljon eri tahoilla joulun alla mikä on todella tärkeää ja hienoa että monet niihin osallistuu.

Kun on tämmöinen luonne: 
"tahtoisin adoptoida jokaisen kotia tarvitsevan lapsen", 
menee nämä asiat mulla erittäin useasti ihon alle.




Eilen me puolestaan kannatettiin kotimaista yritystä ja kotiutettiin Weisteeltä "kolme kassillista joulua". Pienin kassi Leonan, keskimmäinen pikku-T:n ja isoin vanhemmilleni.
Samu innostui ostamaan jouluisen tervehdyksen ja samalla kiitoksen vanhemmilleni, he kun ovat auttaneet nyt myös Leonan hoidossa.



Perinteet ovat itselle todella tärkeitä asioita ja niitä on ihanaa luoda yhdessä oman perheen ja läheisten kanssa. Tänä vuonna on meidän ensimmäinen joulu perheenä ja olemme siitä todella kiitollisia ja onnellisia.
Paras lahja mitä ikinä voimme saada on Leona <3.







Tiina





Facebook
Instagram



















 

2 kommenttia:

  1. Tehnyt mieli kauan käydä weisteellä, mutta jäänyt. Joku kerta mentävä kaupunkilomalle joulun aikaan, että pääsee sinne. Onko vauvan tulo kovasti helpottanut surua Iineksestä vai pyöriikö hän joka päivä vielä mielessäsi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi suosittelen ehdottomasti, se on jo pieni elämys joulukoristemaailmaan🎄✨️.
      Kiitos kysymästä❤️.Leona on täyttänyt sydäntä lapsenkaipuun osalta, mutta kyllä me Iinestä ikävöidään todella paljon❤️❤️. Ei vieläkään oikein pystytä katsomaan Iineksen kuvia ilman että silmät kostuu❤️.

      Poista