sunnuntai 12. marraskuuta 2023

Kuulumisia

 























Tuntuu että viimeiset kaksi viikkoa on mennyt aivan hujauksessa ja iltaisin olin ilmeisesti sen verran poikki etten enää jaksanut kirjoitella.


Mutta, mitäs meille tänne kuuluu?


Meidän elämä pyörii täysin Leonan ympärillä mikä on kyllä ihan parasta.

Hän on tällä hetkellä 4,5kk ja pari viikkoa sitten 4kk neuvolassa oli hän 59,5cm ja 6265g. Hän oli sitä edelliseen neuvolaan asti ollut kooltaan alarajan alapuolella, mutta nyt hän pääsi alarajalle, ihan siihen alaraja viivalle. Mutta pitää muistaa että hän syntyi melkein 6 viikkoa etuajassa keskosena.

Hyvin neiti kuitenkin kasvaa ja meillä on pari viikkoa maisteltu ja syöty soseita. Ja hän tykkää niistä todella paljon ja syö kyllä lusikasta jo todella hyvin. Heti kun ruokalapun laittaa, aukaisee hän suun kuin pikku lintu <3.
 Maito on toki edelleen se pääruoka, mutta jälkkäriksi hän saa soseita.
Peruna, porkkana, päärynä, omena, mango, luumu ja vadelma-mustikka soseita on syöty ja kaikesta tykkää.


Ja Leonalle on myös tullut ensimmäiset hampaat :).


Ne tuli tällä viikolla peräkkäisinä päivinä. Nyt on kaksi söpöä alahammasta puhjennut ja ne näkyy jo ihan kunnolla kun hän hymyilee. Ja hänhän hymyilee niin paljon, että omat poskeni ovat iltaisin ihan kipeät hymyilystä :D.

Semmonen ilopilleri on hän että <3.


Keskosuudesta huolimatta hampaat tulivat siis todella ajoissa, 4,5kk iässä, eikä niiden tulo ole toistaiseksi aiheuttanut yhtään itkua.


Paikalliselta fb-kirppikseltä löysin Leonalle aivan super söpön, kuvissa olevan talvitakin. Niinkin edullisesti kuin 5€:n hinnalla sen ostin ja se oli ihan uudenveroinen. Näin pienillä takkia käytetään kuitenkin harvemmin, mutta tuo oli niin söpö ja edullinen, joten kyllä varmasti hintansa väärti käyttöön nähden :).


Lastenvaatteet ovat kyllä niiiiiin ihania <3.




Mä kävin tässä parin viikon sisällä kaksi kertaa hierojalla keskustassa, 2h ja 1h ajoilla ja ai että oli ihanaa. Sen verran on selkä ja hartiat jumissa, että oli ihanaa saada niitä auki. 
Koska en ollut ollut erossa Leonasta tätä ennen kuin lääkärikäynnin verran, tuli mulla kauhea ikävä häntä. Mutta Samu ja Leona saivat viettää sillä välin isä & tytär -aikaa <3.

Huomenna Leona jää ensimmäistä kertaa hetkeksi vanhempieni hoitoon meille kotiin kun mulla on rautainfuusio keskustassa ja Samu on töissä. 1-2h:a saa Leona olla mummin ja vaarin kanssa ja en ole yhtään huolissani että Leona olisi jotenkin hämillään. Me nähdään monta kertaa viikossa vanhempiani ja he ovat Leonalle täysin tuttuja. Toki äitini on myös rautainen ammattilainen lasten kanssa kun hän koko ikänsä oli lastentarhan opettajana päiväkodissa ennen eläkkeelle jäämistä.
Leona on muutenkin todella reipas eikä arkaile tai ujostele yhtään vieraita ihmisiä tai paikkoja, ainakaan vielä.
Toki kenellekkään muulle en häntä vielä silti hoitoon antaisi kuin vanhemmilleni ja heillekkin vaan hetkeksi näissä "hätätapauksissa". 
Vaikka Leona varmasti pärjääkin mummin ja papan kanssa aivan loistavasti, en vielä häntä hoitoon halua sen enempää laittaa. Mutta toki hienoa että on tämä mahdollisuus niin nytkin sain nopeammin ajan rautainfuusioon kun pystyin sen päiväaikaan ottamaan :).




Vaunulenkkejä ollaan tehty ja nähty myös ystävääni Emmiä ja hänen poikaansa. Viikolla meillä oli myös ensimmäiset leikkitreffit meillä vauvojen kanssa. Tein meille lounaaksi vuohenjuustoleipiä kun Emmi leikitti vauvoja.

Olen tämän vuohenjuustoleipien reseptin ennenkin jakanut, mutta laitan sen taas tähän koska nämä ovat ihan PARHAITA :)!


VUOHENJUUSTOLEIVÄT

Paahda paahtoleipä ja "voitele" se juoksevalla hunajalla. Laita sitten kunnolla rucolaa ja puolitettuja kirsikkatomaatteja ja päälle pannulla paistetut vuohenjuustoviipaleet ja lopuksi vielä mustapippuria myllystä.

Se miksi laitan "myllystä", on siksi että pippuri olisi mahdollisimman pientä ja hienoa. Morttelilla sen toki myös saa hienonnettua.

Ihan super hyviä!




Eli tämmöistä tänne. Marraskuu jo kovaa vauhtia menossa ja kohtahan sitä saa jo joulujuttuja jo alkaa miettimään.
Osalla näkyy jo kuusi olevankin, mutta meillä se laitetaan aina Marras-Joulukuun vaihteessa.


Pyhäinpäivänä vietiin kynttilöitä Linnean haudalle ja jouluna sitten taas seuraavan kerran <3.



Nyt iltapalalle ja suihkuun, ihanaa iltaa ja hyvää yötä <3.






Tiina






Facebook
Instagram










 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti