sunnuntai 5. maaliskuuta 2023

Viikon kuulumisia

Arkea ja arkiruokia, meidän kuluvaa viikkoa :). 


Tässä sairaslomalla kun olen ja hyvin rauhallisesti kun joudun nyt päivät olemaan, kuluu päiväni lähinnä sohva - sänky - sohva väliä. Äänikirjojen sekä tv:n parissa. 

Pari viikkoa meni, että tähän ajatukseen tottui että joudun nyt jonkun aikaa iisisti ottamaan (kerron kyllä jossain kohtaa miksi sairaslomalle olen joutunut) ja kotona "pötköttelemään". 

Kun tämä "pakko lepo" itsellenikin yllätyksenä tuli ja jouduin kampaamon lennosta laittamaan sairaslomani ajaksi kiinni, on tässä ollut monen asian kanssa välillä melkoista tunnemyrskyä. 

Minä kenellä on monesti monta rautaa tulessa, jouduinkin nyt lääkärin määräyksestä "vuodelepoon" ja korkeintaan tehdä pieniä rauhallisia happihyppelyitä ulos ja välillä käydä esim. Samun mukana kaupassa. 

Melkoinen muutos siis tapahtui yhdessä yössä varoittamatta. Mutta semmoista tämä elämä välillä on. Se on opittu kyllä jo monen monta kertaa aiemminkin. Tosiaan alkushokki oli melkoinen, mutta nyt ajatukseen on tottunut ja tilanteen hyväksynyt. Ehkäpä se että useiden käsileikkausten takia olen ollut aiemmin 3v. putkeen pois töistä sairaslomalla, on varmasti myös auttanut tämän hetkisen tilanteen hyväksymiseen. 

Elämä on arvaamatonta. 


Tällä viikolla muutama ystävämme sekä vanhempani kävivät kylässä ja leivoin tarjottavaksi Super hyvää (parasta) piimäkakkua! Koska kakku on todella suuri ja säilyy useita päiviä, oli se juuri passeli tähän tilanteeseen. 

Lisäksi tarjoilin sämpylöitä, mitkä ovat ihan meidän lemppareita. Nämä sämpylät sopii myös todella hyvin pakastettaviksi. Samaisella reseptillä, Myllynparas sämpyläjauhoseoksella olen leiponut vuosikymmeniä ja näitä Samu pyytää usein että leipoisin, hänen mielestä paras leipä jos kysytään ;). 
Sämpylät leivon täysin jauhopussin takana olevalla reseptillä ja nesteenä käytän nykyään aina piimää! Ennen käytin maitoa, mutta piimän olemme todenneet parhaaksi ja siinä pysymme. Viikolla on lautasella ollut mm. myös yrttikanaa ja kasviksia, salaatteja, kananjauhelihasta tehtyä makaroonilaatikkoa ja tänään kasvissosekeittoa (kukkakaali, bataatti, sipuli). Olohuoneen matto on käynyt pesussa parikin kertaa viikon sisällä. Viikko sitten sunnuntaina se käytettiin vaan normi pesussa, ehti se olla puhdas melkein viisi päivää kunnes Iines torstaina myöhään illalla pissasi siihen. Hän ei semmoista tee ellei hänellä ole virtsatietulehdusta, joten olimme 99% varmoja tulehduksesta. Tämä vahvistui vielä yöllä joka valvottiin silmät ristissä lattialle pissaavan Iineksen kanssa. Onneksi meillä oli varastossa edellisestä kerrasta muovitettuja pissa-alustoja jonka päälle hän kyllä osaa hienosti näissä tilanteissa pissat tehdä.
Perjantaina sitten heti lääkäriin jossa tulehdus varmistui ja nyt on 10 päivän antibiootti murusella jonka jälkeen kontrolli. 

Tämä oli nyt kolmas pissatulehdus Iineksellä viime Elokuun jälkeen ja yritetään nyt selvittää miksi se aina uusii kolmen kuukauden päästä. 
Antibiootti alkoi onneksi jo purra heti samana päivänä kun se aloitettiin ja pissat tulee jo pelkästään ulos. Iines on pirteä ja täysin oma itsensä <3.


Matto saa nyt vielä hetken siitä huolimatta odottaa ennen kun se pääsee takas lattialle. 
Sitten. 

Hyvät vinkit jakoon, eikö vaan :). 

Lidlin niska/selkä hierontalaite. 
Ihan huippu! 

Kokeilin tämmöistä aiemmin ystävälläni Helillä ja tykästyttiin kumpikin Samun kanssa siihen. Heli laittoi viikolla viestiä: 
"Hei, siellä on taas semmoinen hierontalaite myynnissä". 


No mehän käytiin se ostamassa heti ja on kyllä joka euron arvoinen. Maksoikohan se 30€ vai 32€, jompi kumpi, ja on kyllä yhtä hyvä kun muistettiin. 
Eli suositus tälle :). Tässäpä sitä viikon kuulumisia "sairastuvalta" :). En voi sanoa että "kaikki on täällä hyvin", silloinhan olisin sairasloman sijaan töissä, mutta sanon silti, 
kaikki on täällä hyvin, nyt vaan vähän hidastan tahtia, älkää olko huolissanne <3.Mukavaa sunnuntai-iltaa kaikille <3.Tiina


Facebook
Instagram 

2 kommenttia:

  1. Tsemppiä ja muista nyt ottaa rauhallisesti💕 kysyisin noista broiskupihvin lisukkeista, onko joku kaupan valmispussi? Alkoi heti tekemään mieli ja myös noita pihvejä, kakku on myös tehtävä, itseltäni löytyy tuo kaunis vuoka. Voi oikein hyvin🤗

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon, muistan kyllä🧘‍♀️❤️. On hei valmispussi, Apetit ja aurinkokasvikset pakasteesta❄️. Syödään niitä viikottain, välillä höyrytetään ja välillä Samu haluaa käyttää pannun kautta, super hyviä😋. Hyvä kun sulla sama vuoka, kakku on niin iso, että tarvii juuri tosi ison vuuan❤️

      Poista