Katsoin viikolla Kaappaus keittiössä
-ohjelmaa ja inspiroiduin Kapen tekemästä munakkaasta.
Hän laittoi siihen myös sitruuna ja avokadoa, mutta mä tein nämä nyt ilman niitä.
Lohi-pinaattimunakas
(yhdelle)
3 munaa
1 dl ruokakermaa
150g savustettua lohta
Baby pinaattia
Suolaa
Pippuria
Öljyä paistamiseen
Sekoita munat, kerma ja mausteet.
Kuumenna pannua hieman öljyn kanssa. Kaada muna-kerma seos pannulle ja anna kypsyä hiljalleen.
En kääntänyt munakasta kertaakaan vaan annoin kypsyä sen kokonaan yhdeltä puolelta paistaen.
Kun munakas on valmis laita päälle lohta ja pinaattia ja käännä munakas puoliksi.
Toki lohen sijasta päälle käy muukin kala. Itse ostin kalatiskiltä sekä lohta että yhden hiillostetun silakan.
Resepti oli yhdelle, mutta omastani syön kyllä kaksi kertaa, sillä en jaksanut kun puolet siitä.
Samu puolestaan jaksoi kokonaan, joten yhdelle suosittelen silti tuota reseptin määrää.
Tämä oli kyllä todella hyvä!
Mökillä syötiin viimeksi sienimunakasta ja sekin oli kyllä super hyvää!
En oo pitkään aikaan tehnyt muuten munakkaita, mutta täytyy taas ottaa tavaksi tehdä silloin tällöin :).
Suosittelen kokeilemaan :).
Tiina
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti