Tämä ruoka ja nämä kuvat ovat jo muutaman viikon takaa, mutta tämä unohtui silloin julkaista.
Olen syönyt varmasti elämäni parhaat lihapullat tomaattikastikkeessa ehkäpä Italiassa tai Kreikassa.
Keittiössä mua muutenkin monesti inspiroi myös muiden maiden keittiökulttuuri, eikä vaan kotimaiset reseptit.
Kokkina sekä minä että Samu ollaan aika kokeilevia.
Välillä jopa semmoisia taivaanrannanmaalareita, "laitetaan vielä vähän tätäkin" tyyppejä.
Tällä kertaa tehtiin Italialaisia lihapullia tomaattikastikkeessa.
Yritettiin miettiä mitä makuja niin Italialaisessa kuin Kreikkalaisessa keittiössä voisi lihapullissa olla.
Sehän ei selviä kuin kokeilemalla.
Tiinan ja Samun lihapullat tomaattikastikkeessa:
Lihapullat:
800g nautasikajauhelihaa
1 kpl (hyytelö) lihaliemikuutio
2 valkosipulinkynttä
0,5 dl vettä
2 munaa
1 dl parmesanraastetta
2 tl rosmariinia
2 tl oreganoa
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
Kastike:
1 prk yrttitomaattimurska
1 prk tomaattomurska
1 kuutio tomaattipyrettä
1 iso sipuli
2 dl vettä
1 tl suolaa
1 tl sokeria
1 tl mustapippuria
Oliiviöljyä sipulin paistamiseen
Lihapullat: Kiehauta kattilassa vesi ja lihaliemikuutio niin että kuutio sulaa. Sekoita jauhelihan sekaan pieniksi pilkottu valkosipuli, mausteet, munat ja lopuksi lihaliemi.
Pyöritä isohkoja pyöryköitä.
Paista pannulla voissa sen verran pyöryköitä, että ne on saanut kauniin rusehtavan pinnan.
Tee kastike.
Tomaattikastike: kuullota sipuli oliiviöljyssä, lisää joukkoon vesi, tomaattimurskat sekä pyre. Lisää mausteet ja hauduta vähintään puolisen tuntia miedolla lämmöllä.
Voitele uunivuoka.
Kaada tomaattikastike vuokaan ja päälle lihapullat. Kääntele pullia hieman kastikkessa.
Lopuksi ripottele vielä pinnalle parmesanjuustoa.
Laita uuniin keskitasolle 200 asteeseen noin 20 minuutiksi.
Anna hautua vielä pöydällä kannen alla n. Puoli tuntia.
Tarjoile esimerkiksi spagetin ja leivän kanssa.
Bon Appetit!
Tiina
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti