torstai 14. marraskuuta 2019

Pätkis-juustokakku











Viime sunnuntaina vietettiin isänpäivää ja omalle isälleni leivoin pätkis-juustokakun.


Syksy on ollut yhtä kiirettä ja vapaa-aikaa on ollut erittäin vähän ja tästä syystä päätin mennä sieltä missä aita on matalin, kuitenkin itse leipoen.


"Tästä ei juustokakun tekeminen enää helpommaksi muutu" , 
edes liivatetta ei tähän kakkuun tule. 


Kakku oli maultaan niin hyvä, että teen varmasti tätä joskus toistekin. 



Alkuperäinen resepti on Fazerin, mutta pohjan tein eri lailla, tuplasin kerman määrän ja suklaan sulatin kattilassa välttääkseni palamisen mikrossa. 




Pätkis-juustokakku

Pohja:
1/2 pkt Digestive keksejä
100 g voita


Täyte:
2 pussia (a 140g) Pätkis minipaloja
400 g maustamatonta tuorejuustoa
4 dl kuohukermaa
1 dl tomusokeria



Tein kakun 14 cm:n vuokaan, joten siitä tuli ihanan korkea.


Tee näin:

Ensiksi, säästä puolikas pussi pätkiksiä koristelua varten!!

Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita ne keskenään ja painele leivinpaperilla suojatun vuuan pohjalle. Voit laittaa vuuan siksi aikaa pakkaseen kun teet täytteen.

Sulata suklaa.
Itse sulatan suklaan aina kuumassa vesihauteessa, mutta mikrossa onnistuu myös, kunhan on varovainen, että suklaa ei pala pohjaan.
Pätkis ei sula niin sulaksi kuin esim. maitosuklaa!

Vatkaa kerma.
Sekoita tuorejuuston joukkoon tomusokeri ja sulanut suklaa.
Lisää lopuksi vielä kermavaahto käännellen muun täytteen joukkoon.

Kaada täyte keksipohjan päälle ja anna jähmettyä seuraavaan päivään.

Koristele haluamallasi tavalla.



Tämä oli todella nopea ja helppo tehdä. Suklaan sulatus oli se työläin osa ;).


Suosittelen kokeilemaan!





Tiina

2 kommenttia:

  1. Hei, tuleeko tähän ollenkaan liivatetta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei :) .Ei tule! Kaikki tarvittavat aineet ovat tekstissäni. Ja ohje :) . On ilman liivatetta erittäin "jämäkkä". Mukavia leipomishetkiä!

      Poista