tiistai 27. syyskuuta 2022

Viikonloppua & siivousta













Viime viikonloppua... 


Syksy painaa päälle ja tietyt asiat on meillä aina syksyisin "To do" listalla. 

Näitä ovat mm. mökki talvikuntoon, joka tarkoittaa sitä että haetaan telkkari mökiltä varastoon, nostetaan sänky pystyyn (hiirien varalta, ovat yhden sängyn pilanneet), tuodaan mahdolliset ruoat kotiin jne. 

Vanhempani toki laittavat mökillä muuten kaikkea talvikuntoon kun eläkkeellä ovat ja mökillä sen puolesta niin paljon asuvat, mutta me laitetaan aina omat tavaramme ja alamökki kuntoon. 


Myös kotona ikkunanpesu ennen kylmän tuloa kuuluu meillä syksyn to do listalle. Vaikka ne nyt viikonloppuna pesinkin, voi olla että kertaalleen ne täytyy vielä pestä ennen pakkasia. Kaupungissa kun asutaan, saa ikkunoita pestä paljon enemmän kuin maalla asuessa. 


Ajatella, meidän muutosta maalta takas kaupunkiin on nyt tasan kaksi vuotta. 

Kaksi vuotta ollaan asuttu tässä pienessä kaupunkiasunnossa. 

Talo- asuntokuume meinaa aina välillä nostaa päätään ja käytiin me viime viikonloppuna katsomassa ulkoapäin (ei virallisella näytöllä), kahta omakotitaloa. 

Mutta ei. Ei me vielä mihinkään tästä muuteta vaikka välillä kaivataankin vähän enemmän tilaa. 

Tämän hetken maailmanmeno on todella hurjaa (ja kurjaa) ja kyllä nyt todella aiotaan tässä pikku kaupunkiasunnossa jatkaa vielä asumista. 

Tunne sanoo kummallakin että isompi koti olisi kiva, mutta järki sanoo myös kummallakin, että nyt ei ole pakko ja hyvä muuttaa mitään asumisratkaisuissa. 


Iinekselle käytiin ostamassa uusi sänky. Samanlainen kun vanhakin oli. 

Vanha sänky oli tasan kaksi vuotta vanha ja mennyt aivan littanaksi. Koska samanlaisia oli vielä jäljellä (Peten koiratarvike) ja se oltiin todettu erittäin hyväksi, päädyttiin ihan samaan. Se oli vielä - 30%  alessa ja sille jäi hintaa vain n. 25e. Edullinen siis vielä. 

Täytyy ihan tästä sängystä vielä sanoa se, että vaikka pesulapussa taisikin olla 30c pesuohje, ollaan me pesty tätä sänkyä kerran viikossa 60c:n lämpötilassa eikä sille ole tapahtunut mitään. 

Vaikka koirat ovat iso osa elämääni, en tykkää jos koti haisee kovasti koiralle ja tästä syystä pestään sänkyä usein. Heti mun herkkä nenä huomaa jos sänkyä ei ole viikkoon pesty, meillä haisee ihan marsun häkki :D. 

Tätä sänkyä voin siis suositella hyvän kestävyyden takia! 



Siinäpä sitä meidän viikonloppua oli. Vielä puin kesäisen pellavaisen paitamekon päälle legginssien kanssa. 


Nyt alan valmistautumaan iltavuoroon lähtöön. 

Iloista päivää kaikille :). 




Tiina




Facebook

Instagram






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti