sunnuntai 6. marraskuuta 2022

Herkkuruokia ja viikkoa































Siinäpä oli viikonlopulta napsittuja kuvia. 


Samalla kun Samu eilen teki hitaasti haudutettua (2,5h) lihapataa, tein mä vuohenjuustosalaattia sekä vuohenjuustoleipiä. 


Nämä ovat kumpikin ihan mun lemppareita ja reseptejä on näistä ollut täällä blogissa aiemminkin, mutta laitan tähän ne silti uusiksi. 


Salaattiin laitoin tällä kertaa Pehtoorin salaattia, rucolaa, mansikoita, pistaasipähkinöitä, pannulla paistettua vuohenjuustoa, sekä itsetehtyä balsamicosiirappia.

(Myös pensasmustikat toimii erinomaisesti mansikoiden tilalle ja paahdetut pinjansiemenet pähkinöiden tilalle). 


Balsamicosiirappi: 1 dl tummaa balsamicoetikkakastiketta ja 1 dl ruokokidesokeria. 

Kuumenna kastike kuumaksi ja lisää sokeri. Keitä vaan sen aikaa sekoittaen kun sokeri on sulanut kastikkeen sekaan. 

Älä keitä liian kauaa koska muuten kastike sitkostuu! 


Vuohenjuustoleivät:

Paahdetun paahtoleivän päälle sivellään juoksevaa hunajaa, sen päälle rucolaa, sitten puolitetut kirsikkatomaatit ja päälle pannulla paistettua vuohenjuustoa ja ripaus mustapippuria. 


Niin hyvää että kannattaa kyllä kokeilla mikäli vaan vuohenjuustosta tykkää! 



Aamupala poikkesi myös tänään normaalista puuro aamiaisesta, kalkkunaleipiä uutuus smoothien kanssa. Herkku aamupala :). 


Kaivoin eilen myös kynttilöitä esiin. Tähän aikaa vuodesta meillä poltetaan todella paljon kynttilöitä. Kynttilät tuo ihanaa kodikasta tunnelmaa ja säästyypähän nyt sähköä samalla ;). 


Samu halusi myös jo kynttelikön olohuoneen ikkunalle. Se sopii niin hyvin yhteen meidän olohuoneen valaisimen kanssa, että hyvinhän tuota voi pitää muutenkin esillä kun jouluna :). 



Ja sitten. 

Kaksi vuotta tästä on puhuttu ja nyt on pyörät laitettu pyörimään. Nimittäin meidän kylpyhuoneen pieni freesaus remontti. 

Nykyinen kylpyhuoneen lavuaari oli haljennut edellisen vuokralaisen aikana ja meidän oli tarkoitus se uusia jo aikaa sitten. Se vaan jäi. 


Nyt on ostettu kokonaan uusi lavuaarikaappiyhdistelmä sekä uusi peilikaappi, uusi valaisin peilikaapin ylle, sekä suihkuun uusi käsisuihku. 

Nykyinen peilikaappi on myös parhaat päivät nähnyt ja nyt laitetaan sekin samalla kuntoon. 

Putkimies on tulossa alkuviikosta asentamaan uuden lavuaarin ja sähkömieheltä odotetaan vielä yhteydenottoa minä päivänä hän pääsee asentamaan peilikaapin. 


Laitan sitten ennen ja jälkeen kuvia kun tämä projekti on valmis :). 


Kun kylpyhuone on saatu kuntoon, jospa se antaisi myös inspistä nyt vihdoin laittaa myös keittiö seuraavaksi kuntoon. 


Katsotaan rauhoittaako nämä pienet remontit / freesaukset yhtään meidän talokuumetta vai joutuuko tässä vielä lähteä tontti kaupoille :D. 



Eilen illalla käytiin haudoilla viemässä kynttilöitä ja vaikka tämä kerta olikin helpompi käydä Linnean haudalla viime kertaan verrattuna, on se silti vielä niin kovin surullista siellä käydä <3. 

Meidän pieni rakas lilliputti <3.




Rauhallista iltaa! 




Tiina




Facebook

Instagram













Ei kommentteja:

Lähetä kommentti