perjantai 22. lokakuuta 2021

Jouluksi Ruotsiin









Jouluun (aattoon) on aikaa vielä kaksi kuukautta, mutta silti meinattiin jäädä ilman matkaa.



Siskoni Taija asuu Ruotsissa, kuten monet teistä muistavat. Hän on asunut siellä jo yli 20 vuotta. 


Kun olimme meidän toisella kesäloma pätkällä mökillä elo-syyskuun vaihteessa, Taija kysyi minulta jos haluttaisiin mennä tänä jouluna heidän luokseen.


Normaalisti he ovat Suomessa joka toinen joulu jolloin vietetään joulua koko meidän perheen voimin, vanhempien sekä kaikkien meidän kolmen siskosten ja meidän perheiden kanssa. 


Viime joulu olisi ollut meidän joulu, mutta Korona rajoitusten takia Taijan perhe ei päässyt matkustamaan Suomeen.


Nyt tänä jouluna me, minä, Samu ja Iines matkustamme Ruotsiin Taijan perheen luokse <3.


Myös vanhempani matkustavat sinne, mutta he menevät sinne jo joulukuun alussa ja ovat melkein kuukauden siellä, tammikuun alkuun asti.


Jouluaatto on tänä vuonna perjantaina ja meidän oli tarkoitus matkustaa keskiviikko ilta laivalla, 22.12, jolloin olisimme olleet Tukholmassa Torstai aamuna 23.12.

Tukholmasta ajamme vielä ylös pohjoiseen päin 3-4 tuntia Taijan luokse. 


Koronan takia laivamatkoja oli vähennetty, Vikingline tekee vain joka toinen päivä matkoja ja 22.12 ei tänä vuonna ole lähtöjä Helsingistä Tukholmaan ollenkaan. 

Siljalinella puolestaan olisi ollut lähtöjä joka päivä, mutta keskiviikon 22.12 lemmikkihytit oli jo kaikki varattu. 

Koska olen buukannut työkalenteriin jo useamman työn tiistaille 21.12, enkä viitsi niitä töitä siirtää, lähdemme matkaan siis 23.12 aaton aattona ja olemme perillä Taijan luona jouluaattona iltapäivällä.


Onneksi varattiin matka tänään!

Voi olla että muutaman päivän päästä ei oltaisi enää saatu lemmikkihyttiä ollenkaan ja meidän matkasuunnitelmat olisi jäänyt siihen. 


Tämä on Iineksen ensimmäinen laivamatka tai matka muualle kuin Suomeen ylipäätään. 


Aiemmin meidän koirat ovat joko olleet hoidossa vanhemmillani tai sitten Samu on jäänyt niiden kanssa kotiin. 


Kuten viimeksi vuonna 2017 maaliskuussa kun olen Taijan luona Ruotsissa viimeksi käynyt. Silloin myös pikku-T lähti mukaan ilman vanhempia tälle reissulle <3.



Taijan perhe puolestaan on viimeksi ollut Suomessa Jouluna v. 2018, jolloin ollaan siis viimeksi koko meidän perhe oltu koolla.



Koska vasta vuonna 2022 on oikeasti meidän perheen yhteinen joulu, ei tänä jouluna olla koko perheen voimin sillä Teresan perhe viettää joulua Suomessa. 


Mutta toivonmukaan sitten vuonna 2022 olemme kaikki saman joulupöydän äärellä  :).


Me olemme Ruotsissa vajaa viikon ja osa tästä menee rauhallisesti joulun merkeissä, mutta ehkäpä me joku talvinen retki myös tehdään. 


Myös isäni vanhin sisko asuu Ruotsissa, mutta nyt meidän matka on sen verran lyhyt ettemme ehdi kaikkea tehdä ja nähdä. 


Ompa kyllä Ihanaa päästä vihdoin Ruotsiin ja nähdä Taijaa ja hänen perhettään. Lapsetkin ovat kasvaneet niin paljon sitten viime näkemän. 


Tuo alempi kuva ylhäällä on otettu v. 1986 jouluna. Minä olen kuvassa pienempi 3v tonttu ja Taija taas tuo muutaman vuoden vanhempi.



Mukavaa viikonloppua kaikille :). 




Tiina




Facebook

Instagram






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti