keskiviikko 31. maaliskuuta 2021

Puoli vuotta Helsingissä








Siis uskomatonta, mutta totta!

Meidän muutosta on 6kk.


Puoli vuotta sitten muutettiin takas Helsinkiin. 

Ensimmäinen kuukausi, remontin ajan asuttiin vanhempieni luona Pohjois-Helsingissä.

Mutta Käpylässä ollaan asuttu jo viisi kuukautta.

Tämä aika on mennyt niin hurjaa vauhtia, että huh. 


Mitkä ovat meidän fiilikset nyt puolen vuoden jälkeen?


Olemmeko ikävöineet maalle tai vanhaa kotiamme?


Entäpä miltä 45m2:tä on tuntunut 300m2:n jälkeen?


Minkälaiset ovat asuntohaaveemne tällä hetkellä tai onko niitä?


Olemmeko olleet remonttiin tyytyväisiä?

Entäpä sisustukseen ja uusiin kalusteisiin?


Aiommeko sisustaa kotia vielä lisää uusilla asioilla?


Mitä luulen, onko seuraava koti myös Käpylässä? 



Näitä kysymyksiä multa on kysytty useasti ja ajattelin niihin nyt postauksen muodossa vastailla :).




Meidän kummankin fiilikset ovat aivan mahtavat. Tässä hetkessä kaikki ovat asunnon osalta paremmin kuin hyvin. Olemme erittäin tyytyväisiä tähän päätökseen muuttaa väliaikaisesti tähän asuntoon takaisin. 


Emme ole ikävöineet takaisin maalle tai vanhaa kotiamme kertaakaan. Rakastamme tätä kun kadulla tulee vastaan ihmisiä, ikkunoiden ollessa auki ulkoota kuulee ihmisten ääniä, kuten lasten naurua ja leikkejä. Mitä kummankin työmatkoihin tulee, Ah, miten lyhyt matka mulla on töihin Viikkiin ja Samulla pääosin Helsingin keskustaan. 10 ja 15 minuuttia mitä meillä työmatkoihin menee, on aivan luxusta mikä tuli jopa vähän yllätyksenä, koska emme koskaan kokeneet maalla asuessa matkoja rasitteeksi. Mutta nyt on huomattu se miten paljon enemmän aikaa meillä jää päivässä muuhun kun autossa istumiseen. Suurin osa ystävistämme ja mun perhe ketä paljon näemme, asuu Helsingissä, joten heitäkin on helpompi nykyään nähdä <3.

Vanhan kodin ympäristöstä kaipaan korkeintaan muutamaa naapuri perhettä joihin ystävystyimme siellä asuessa ja korkeintaan hyvillä mielin välillä muistellaan meidän vanhaa isoa kotia ja sen tilaa. Mutta ei, valitsisimme tämän asumismuodon silti tällä hetkellä. 


Aluksi nykyinen koti tuntui ahtaalta 300m2:n jälkeen, mutta tähän on tottunut paremmin kuin olin ajatellut. Kylpyhuone joskus, keittiö aavistuksen useammin aiheuttaa mulle harmaita hiuksia tilanpuutteen takia, mutta hyvin vähän. Tässä on huomannut mikä tiloista itselle on tärkein ja mihin tulevaisuudessakin tullaan panostamaan ja kiinnittämään huomiota. Näitä on ehdottomasti olohuone joka tässä kodissa on tällä hetkellä erittäin passeli. Seuraavaksi tärkein olohuoneen jälkeen olisi meille varmasti keittiö. Keittiöltä haluamme jatkossa enemmän tilaa ja avaruutta.


Asuntohaaveita on, mutta ei tähän hetkeen. Ajatus on asua tässä ainakin vähintään muutama vuosi ja säästää samalla tulevaa, seuraavaa kotiamme varten. Koska toiveissa on saada perheenlisäystä lähivuosien aikana, olemme ajatelleet asua tässä kodissa niin kauan kun olemme kaksisteen ja vielä silloinkin kun meillä olisi pieni vauva-/taapero. Nämä ovat tämän hetkisiä ajatuksia, sallin myös niiden muutoksen jos siltä alkaa tuntumaan ;). Mahdollisesti etsisimme siis seuraavaa kotia vasta kun tarvitsisimme lisätilaa perheen kasvaessa. Olisiko asunto kerrostalo, rivitalo vai omakotitalo, todennäköisesti joku näistä kolmesta vaihtoehdosta. Koska talot ja tontit ovat Helsingissä pieniä, ei tarvitse edes miettiä sitä olisiko niissä meille liikaa työtä niinkuin edellisessä pihassa esimerkiksi oli.

Yksitasoinen koti olisi kuitenkin se suurin toive todennäköisesti ja mahdollisesti hyvin uusi rakennusvuodeltaan. Mitään isoa ja pitkää remonttia emme ehkä enää jaksaisi!


Remonttiin sekä uusiin kalusteisiin olemme olleet erittäin tyytyväisiä. Jopa tuohon ruokapöytään minkä ajateltiin olevan vain väliaikainen kun pöydän hankinta tuotti eniten hankaluuksia syksyllä pöytää etsiessä.

Kunhan vielä keittiö saadaan fixattua edes vähän parempaan kuntoon, uskon, että viihdyn keittiönkin puolella jatkossa taas enemmän. 



Sisustus on itselle sydäntä lähellä oleva asia ja suhtaudun siihen muutenkin niin, että kun ikää tulee lisää, sisustusmaku saattaa aina muuttua. Uusia trendejä tulee ja niistä voi myös osa kolahtaa enemmän kuin taas toiset.

 Makuuhuoneeseen on tarkoitus ostaa vielä kunnon yöpöytä ja olohuoneeseen sekä keittiöön seinähyllyjä. 

Perheenlisäys toki muuttaisi makuuhuoneen sisustusta vähintään pienen sängyn verran.


Mutta sisustus muuttuu elämän tarpeiden ja fiiliksen mukaan :).



Tuskin isoja kaluste muutoksia tässä asunnossa nyt tehdään, mutta tekstiileillä, tauluilla ja piensisustuksella saa halutessa kivaa uutta ilmettä silloin tällöin.


Seuraava koti voisi mahdollisesti olla Käpylässä, mutta myös yhtä hyvin jossain Pohjois-Helsingissä, niillä alueilla joilta olimme jo ns. etsineet asuntoa ennen tänne muuttoa. Mutta tällä hetkellä en usko meidän muuttavan Helsingistä enää helposti pois.


Koti on siellä missä sydän on ja uskon, että kun joku päivä tulee se aika, että etsimme uutta kotia, sydän kertoo mikä kotimme on ja missä <3.



Loppuun vielä tärkeä muistutus jonka tänään itse bongasin netistä!! 

Huomenna on Huhtikuun ensimmäinen päivä ja samalla Aprillipäivä. Erittäin tärkeä muistutus kaikille aprillipiloja tekeville:

Ethän edes aprillipäivänä ilmoita raskaus uutisesta, mikäli se on vain aprillipila. 

Tuhannet parit toivovat omaa lasta ja tämmöiset aprillipilat saattavat tuntua toisista lapsettomuudesta kärsivistä pareista erittäin pahalta. 



Aurinkoista Huhtikuun alkua kaikille! 



Tiina



Facebook

Instagram





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti