Onko ruudun toisella puolella herkkusuita :)?
Kuvat ovat joulukuun lopulta, mieheni synttäreiltä.
Tarjolla oli suklaa-kuningatarkakkua, herkullista salaattia, juustokranssi, leipäsiä pesto-juusto ja suvumuikku-juuston kera, leipäjuustoa lakkahillon kanssa, sekä suklaata.
Lupasin laittaa reseptejä näistä ja tässä niitä nyt olisi :).
Moni raaka-aine mitä näissä käytin on ostettu blogi-illoista missä olen ollut, Salon Herkkumurenasta, mutta loppuvuodesta tilasin jo lisää "maailman parasta" pestoa mitä olen ikinä syönyt. Tätä pestoa sujahti myös joulupaketteihin. Tästä pestosta sen verran, että se säilyy avattuna jääkaapissa vaikka vuoden koska se ei sisällä pähkinää. Ihan super maukas tuote ja iso plussa kun ei ole homeessa kahden viikon jälkeen avaamisesta ilman sen kummempia lisäaineita. Näin käy kyllä poikkeuksetta muille pestoille oman kokemuksen kanssa. Suosittelen tätä pestoa siis erittäin lämpimästi!
Toinen on Iivarin savumuikut,nams!
Alotetaan vaikka näistä juustolevitteistä:
Pesto-Mascarponelevite
1 prk Mascarpone-juustoa
2 rkl pestoa (Itse käytin Murenan Alfieri-pestoa)
Sekoitetaan vain keskenään.
Savumuikku-Mascarponelevite
1 prk Mascarpone-juustoa
1 prk Iivarin savumuikkuja (Murenasta)
Soseuta muikut ihan sileäksi tahnaksi ja sekoita yhdessä Mascarponen kanssa.
Juustokranssi
Juustoja oman maun mukaan, koristeeksi esim. pähkinöitä, rusinoita, kuivattuja karpaloita, omenaa tms.
Mustikan, puolukan, katajan tms. oksia. Itse käytin puolukanoksia.
Salaatti paahdettujen perunoiden ja ylikypsän possun kanssa
1 iso rasia rucolaa
2 pussia salaattia oman maun mukaan (itse käytin jäävuorisalaattia)
pellillinen paahdettuja perunoita, päälle oliiviöljyä ja suolaa
n. 500g ylikypsää possun kylkeä (me ostetaan tätä aina Hakaniemen hallista)
Pestoa oman maun mukaan (mä laitoin pari-kolme ruokalusikallista)
Pese perunat, älä kuori. Pilko pieniksi paloiksi pellille. Laita päälle oliiviöljyä ja suolaa. Paahda uunissa 175c n.30 minuuttia. Kun ovat kypsiä laita yhteen syvään kulhoon ja tarkista maku. Laita tarvittaessa lisää pinnalle vielä oliiviöljyä ja suolaa, sekoita ja anna jäähtyä.
Paloittele possu pieniksi paloiksi. Sekoita salaatit, rucola, perunat ja possu yhdessä kulhossa ja lisää ruokalusikallinen kerrallaan pestoa ja pyöritä niin, että pesto sekoittuu tasaisesti.
Tarjoile esim. leipästen ja patongin kanssa.
Suklaa-kuningatarkakku
Pohjan reseptin löydät täältä.
Tein itseasiassa kaksi pohjaa, kahdella eri, samankokoisella, 20cm vuualla.
Jaoin yhden kakun kolmeen eri osaan ja käytinkin vain yhden kakun ja toisesta kakun 1/3 pohjaa ja 2/3 laitoin pakkaseen. (Minkä käytin uutena vuotena). Tämä pohja ei siis mene pakkasessa miksikään.
Täytteeksi laitoin:
2 prk kuningatarrahkaa
6 dl vispikermaa
2dl mustikan mehut
sokeria tai vaniljasokeria maun mukaan
2 liivatetta (ei ole pakko, mutta jämäköittää täytettä)
1/2 sitruunan mehu
Vispaa kerma. Liota liivatteet. Sulata mustikat (esim mikrossa) ja painele siivilän läpi, käytä vain mehu. Liota pehmenneet liivatteet kuumaan sitruunamehuun ja sekoita se rahkaan. Lisää mustikkamehu sekaan ja lopuksi kääntele kermavaahto sekaan. Maista ja lisää sokeria -/ vaniljasokeria maun mukaan.
Täyttämisessä jouduinkin käyttämään vähän luovuutta :D. Koska mulla ei ole sellaista korkeareunaista vuokaa tässä koossa, vaan kaksi 20cm vuokaa, käytin täyttämisessä näitä kahden irtopohjavuuan reunoja. Teippasin (ihan maalarinteipillä :D ) vuuan reunat yhteen ja täytin kakun, vuorotelleen pohja ja täyte, ja kostutin pohjaa vielä maito&vaniljasokerilla (1dl maito + 1 tl vaniljasokeria).
Annoin hyytyä kakun seuraavaan päivään jääkaapissa.
Seuraavana päivänä laitoin päälle vielä Murenan Valkosuklaa-sitruunaherkkua pari rkl kermavaahdon sekaan. Pelkkä kermavaahtokin toki käy myös. Valkosuklaa-sitruunaherkku antoi kivaa makua vielä mikä sopi kokonaisuuteen erittäin hyvin.
Koristeeksi oman maun ja tyylin mukaan karkkeja, kermavaahto"ruusuja" tms.
Herkullista viikonloppua :).
Tiinamaria
Style by Tiinamaria Facebookissa ja nyt myös Instassa
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti