keskiviikko 29. marraskuuta 2017

Salted caramel cheesecake









Toinen kerta toden sanoo ;).


Isänpäiväksi leivoin omalle isälleni samaisen kakun, ja se ei ihan täysin onnistunut.

Nyt hiukan muutin reseptiä, sekä keitin kinuskia maltillisemmin ja lopputulos oli aika täydellinen, sanoisin. Ja niin myös sanoivat ystäväni viime perjantaina ;).


Eli, tässä nyt ohje millä tein kuvan kakun!



Salted caramel cheesecake -piirakka

Pohja:
200 g digestive-keksejä
100 g voita

Juustokakku:
400 g maustamatonta tuorejuustoa (huoneenlämpöistä)
1 1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 rkl sitruunamehua
ripaus suolaa
2 kananmunaa
1 rkl maissitärkkelystä

Kinuski:
1 dl fariinisokeria
1 2/3 dl kuohukermaa

Päälle:
sormisuolaa



Lämmitä uuni 160 asteiseksi.
Käytä 22-24 senttistä irtopohjavuokaa ja laita pohjalle leivinpaperi.
Murskaa keksit ja sulata voi, sekoita keskenään ja painele vuoan pohjalle ja reunoille.
Paista pohjaa 10 minuuttia.
Ota uunista ja anna hieman jäähtyä.

Sillä välin kun pohja on uunissa vatkaa tuorejuusto notkeaksi, n. minuutin ajan.
(alkuperäisessä ohjeessa oli sähkövatkaimella vatkaus, mutta me vatkattiin ihan käsivispilällä koko kakku).
Lisää sokeri ja vatkaa kuohkeaksi ja tasaiseksi, n. 2 minuutin ajan.
Lisää vaniljasokeri, sitruunamehu ja suola.
Sekoita tasaiseksi.

Lisää kananmunat yksitellen ja sekoita jokaisen jälkeen.
Lisää lopuksi maissitärkkelys ja sekoita nopeasti tasaiseksi.

Kaada täyte esipaistetun  pohjan päälle.
Paista 30-35 minuuttia (sama lämpö) uunin keskitasolla, kunnes pinta ei enää kiillä.
Anna jäähtyä.

Tee sitten kinuskikerros.
Keitä kermaa ja fariinisokeria kattilassa hiljalleen välillä sekoittaen n. 10 minuuttia.
Anna kinuskin jäähtyä n. minuutti ja kaada sitten juustokakun päälle. Tasoita pinta.

Anna kakun olla jääkaapissa yön ylitse.

Ripottele sormisuolaa kakun päälle juuri ennen tarjoilua.


Vaikka kakussa on kolme vaihetta, on tämä todella helppo ja nopea tehdä!
Kinuski on ainut "haastavin". Sitä ei saa keittää liian vähän, eikä liian kauan, tuo 10 minuuttia on aika tarkka millä mä keitin sitä. Ja ei liian kovalla, ei saa "kuplia".


Suosittelen ehdottomasti tekemään tätä!



Ihanaa iltaa!




Tiinamaria

Style by Tiinamaria Facebookissa ja nyt myös Instassa









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti