sunnuntai 4. helmikuuta 2024

Leikkitreffit ja viikkoa

 


























Heippa :).


Kuvia ja kuulumisia kuluneelta viikolta.

Emmi ja Leevi kävi taas viikolla meillä kylässä, leikkimässä.

Leonan ensimmäinen kaveri Leevi on ehkä maailman söpöin nappisilmä <3.

(Kuva julkaistu Emmin luvalla).


Tein meille lounaaksi salaatit johon tällä kertaa laitoin:

Jäävuorisalaattia, porkkanaraastetta, pikku tomaatteja, raejuustoa, kanaa ja katkarapuja.

Emmi toi yllätyksenä meille laskiaispullat ja ihanan kimpun tulppaaneja <3.

Vuoden ensimmäinen laskiaispulla ja tulppaanit. Tulppaanit toi jo sitä kevään tuntua kotiin.



Me pyritään syömään Samun kanssa kotona aina toisella ruoalla salaatit päivän aikana. Se on niin helppoa ja hyvää ruokaa jota pystyy helposti muutella. Tällä viikolla tosin lautasilla on tainnut olla muuten samaa salaattia joka päivä, ainoastaan idut ja tomaatit ollut vaihteluna.


Keitto on toinen jota pyrin tekemään joka viikko ison kattilallisen.
Tällä kertaa tein kalakeittoa. 
Siihen laitoin:

Perunaa, porkkanaa, keittovihannespusseja 2 kpl, fenkolia, purjon, hummerilientä, pussillisen katkarapuja ja seitä. Ainiin ja pippuria (kokonaisia) ja suolaa. Unohdin ostaa kalaliemikuutioita ja koska kotoota löytyi hummerifondia, käytin tällä kertaa sitä.


Joku kunnon kanakeittoresepti multa puuttuu. Saa antaa vinkkejä :).

Keitoista yleensä teen: lohikeittoa, sei & katkarapukeittoa, nakki/makkarakeittoa, siskonmakkarakeittoa, jauhelihakeittoa, eri kasvissosekeittoja tai pinaattikeittoa.


Mutta juu, kunnon kanakeiton resepti uupuu, eli jos jollain joku ihana kanakeittoresepti niin kerrohan <3.

Me tehdään kotona hyvin perinteistä kotiruokaa, mutta joskus kokeillaan sitten "makuja maailmalta". Lähipäivinä olen mm. tekemässä Italialaista kolmen ruokalajin illallista :).



Täällä lähti viimeinen äitiyslomakuukausi käyntiin. Takana on kyllä parhaimmat seitsemän kuukautta mitä olen saanut elää ja kokea. Koskaan en ole näin vähää nukkunut ja sen kyllä myös silmäpusseista näkee, mutta en voisi olla onnellisempi näistä seitsemästä kuukaudesta jonka olen tuon ihanan töyhtöhyypän kanssa saanut viettää. Leona siis heräilee vielä useita kertoja yön aikana, joko syömään maitoa tai sitten haluaa tippuneen tutin suuhunsa.


Melkoisen pitkät hiukset jo Leonalla, eikö :) ? Itseasiassa ihan mittasin ne mielenkiinnosta tänään, niin muutamaa milliä vajaat 10cm on neidin kutrit. Märkinä ne ovat ihan kiharat, ihan niinkuin minulla.
Pinniä tai rusettia saa etuhiuksiin laittaa ettei ne tule silmille.


Tuntuu että ihan viimeisen viikon aikana Leona on oppinut taas älyttömän paljon uusia asioita :).


Eilen laitoin viimeiset 62cm:n vaatteet meillä pois, myyntipussiin. Nyt on meillä siirrytty kokonaan kokoon 68. 
Se hyvä puoli tässä lasten kasvamisessa on, että kun on äiti joka todella tykkää lastenvaatteista, saa niitä nyt myös olla vähän väliä ostamassa kasvun takia :). Tänään juuri huomasin, että neidin sukat on jäänyt pieneksi, eli muutamia sukkia tuli siis ostoslistalle.



Meillä istutaan jo erittäin hyvin. Istun kyllä aina itse ihan vieressä ja pidän Leonaa ns. jalkojeni välissä vielä, sillä välillä vielä kaadutaan. Mutta aika hyvin osaa hän jo ottaa käsillä vastaan jos meinaa sivuille kaatua.



Mukavaa iltaa kaikille!






Tiina






Facebook
Instagram

























2 kommenttia: