sunnuntai 20. elokuuta 2023

Mökkiviikonloppuja

 

































Tätä viikonloppua lukuunottamatta ollaan oltu mökillä useampi viikonloppu peräkkäin.


Siskoni Taijan perhe olivat Suomessa muutama viikko sitten ja heidän kanssaan vietettiin pari päivää mökillä.

Viime viikonloppuna meidän ystävät, Karoliinan perhe lapsineen tulivat myös meidän mökille viettämään päivää ja tehtiin mm. pizzoja.


Vanhempani käytännössä "asuu" keväästä syksyyn mökillä, joten heitä ollaan sitten mökillä nähty ja vietetty aikaa. Jellona on saanut viettää aikaa isovanhempiensa kanssa ja mummin sylisssä on tainnut suurin osa päivistä aina mennä <3.

"Mummin vauva" kuulemma aina mökillä :D.


Eli me ollaan toisinsanoen saatu mökillä lepuuttaa välillä käsiämme ja päästy saunaan kaikessa rauhassa kun Jellona on ollut mummin ja papan hoidettavana.


Nyt kun ollaan oltu kolme vuotta ilman saunaa (ajatella, että ollaan tosiaan nyt kolme vuotta jo asuttu Helsingissä, kerrostalossa tässä mini kodissa), tuntuu mökin sauna joka kerta niin luxukselta.

Saunaa olemme kyllä kaivanneet ja se on mökillä aina kohokohta kun saunaan pääsee.


Me ollaan mökillä oikeastaan aina ulkona. Sateella katosten alla terasilla, ja toki välillä myös sisällä, mutta pääosin ollaan aina ulkona.

Ruoka tehdään nykyään kesäkeittiöllä ja Samu huippuna "grillimestarina" tykkää mökillä paljon kokkailla. Pari vuotta sitten meidän ostama grili on ollut kovassa käytössä aina kun mökillä ollaan.

Viime viikolla ostettiin grilliin hiiliteräsparilla ja aiotaan kokeilla tehdä siinä myös Paellaa.


Ensi viikonloppuna on Jellonan ristiäiset ja silloin ollaan kotosalla, mutta jospa sitä seuraavana viikonloppuna säät sallisivat ja mentäisiin mökille. 


Silloin jos koko viikonlopuksi luvataan sadetta, jäädään yleensä mielummin kotiin. 


Syksyn tulon on kyllä jo mökillä erityisesti huomannut kun iltaisin ja öisin mökillä on niin pimeää kun ei ole kaupungin valoja.

Meidän Suomen kesä on niin harmittavan lyhyt, että tälle vuodelle ei ole meillä enää montaa mökkiviikonloppua edessä ennenkuin saadaan mökki laittaa taas talvikuntoon odottamaan ensi kevättä. 

Tänä vuonna meidän mökkikausi alkoi niin myöhään synnytyksen, pitkän sairaalassaolon ja keskosuuden takia. Mutta ensi kesänä sitten meillä on vuoden ikäinen taapero jonka perässä saadaan varmasti juosta :).



Aurinkoista iltaa!





Tiina




Facebook

Instagram














Ei kommentteja:

Lähetä kommentti