lauantai 24. huhtikuuta 2021

Mökki kesäkuntoon






































 

 Tänä vuonna Mökkikausi aloitettiin hyvin aikaisin. Ei Juhannuksena niinkuin monena aiempana vuotena, vaan Huhtikuussa, eilen. 


Nyt kirjoittelen täältä kotisohvalta, eli tänään tultiin kotiin, mutta ensimmäinen yö on mökillä takana <3.

Ja kylläpä meillä oli ihanaa! 



Saavuttuamme eilen mökille oli meillä ensin suursiivous talven jäljiltä edessä. Kunhan olimme saaneet pestyä paikat päästiin laittamaan tavaroita ja kalusteita paikoilleen. 

Talveksi nostamme aina sängyn ylös ja laitamme kaikki petivaatteet, tekstiilit verhoja lukuunottamatta sekä osan piensisustuksesta kaappeihin ja säilytyskasseihin. 



Muutamina talvina olemme saaneet kutsumattomia alivuokralaisia (hiirulaisia) ja yhden talven jälkeen kun ne olivat tuhonneet peittomme ja petauspatjan, olemme syksyllä pakaneet kaikki huolellisesti talvisäilöön. 

Eipä tarvitse harmitella sitten niin paljon jos ne taas löytävät tiensä sisään jostain. 


Verhot yleensä vielä tuon pesuun kotiin siinä vaiheessa kun ikkunatkin pestään. Nyt verhot vielä jäi paikoilleen ja ikkunat odottavat lämpimämpiä ilmoja :). 


Muuten mökki on putsattu ja puunattu taas kuntoon. 


Tänä aamuna heräsimme hieman kylmempään päivään kun yöllä oli satanut lunta. Kääks! Onneksi se suli nopeasti. Vaikka ulkona olikin aika kalsea ilma, sisällä meillä oli niin i h a n a n  lämmintä. Sauna ei ole varmaan ikinä tuntunut näin hyvältä. Puoleen vuoteen ei olla päästy saunomaan ja vaikka mitään himo saunojia ei olla ikinä oltu, nyt sauna tuli kyllä tarpeeseen. Aivan kunnon löylyt otettiin pitkän kaavan mukaan ja nautittiin järvinäkymästä. 


Vähän pyörittelin mökissä sisustustavaroita jotta kaikki ei ihan samoilla paikoilla olisi kuin aiemmin. No, muutama asia tuli laitettua eri paikkaan, mutta aika samalla linjalla mennään kuin aiemminkin. Harmaa-valkoisen kaitaliinan laitoin lipaston päälle, se on ollut aiemmin pöydällä. 


Uskon, että tänä vuonna mökkeillään paljon niinkuin viime kesänäkin. 



Seuraavaa kertaa odotellessa <3.



Mukavaa iltaa kaikille! 





Tiina




Facebook
Instagram








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti