lauantai 3. huhtikuuta 2021

Helppo Porkkanakakku









Lupasin laittaa teille tämän ehkä helpoimman ja nopeimman Porkkanakakun reseptin.


Olen tehnyt monia Porkkanakakkuja, mutta yksikään niistä ei ole näin helppo ja nopea tehdä. 


Samun mielestä tämä on lisäksi paras :D.


Todella hyvä tämä on ja suosittelen kokeilemaan!



Helppo Porkkanakakku


2  1/2 dl ruokokidesokeria

2  1/2 dl vehnäjauhoja

1 tl soodaa

1 tl leivinjauhetta

1/2 tl suolaa

3/4 tl kanelia

4 dl hienoksi raastettua porkkanaa

1 dl öljyä

2 kananmunaa



Kuorrute:

200g maustamatonta tuorejuustoa

3/4 dl tomusokeria

1/4 tl vaniljasokeria



Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Vuoraa irtopohjavuuan pohja leivinpaperilla. Itse käytin  24cm vuokaa.

Suosittelen 20-25cm vuokaa. 

Sekoita kuivat aineet kulhossa. 

Lisää öljy ja porkkanaraaste sekaan. 

Vatkaa kananmunat yksitellen mukaan sähkövatkaimella, jatka vatkaamista parin minuutin ajan. 

Kaada taikina vuokaan ja paista n. 40 minuuttia. 

Jäähdytä. 

Sekoita kuorrutuksen aineet keskenään ja sivele seos täysin jäähtyneen kakun päälle. 

Laita jääkaappiin 1-2 vuorokaudeksi mehevöitymään ennen tarjoilua. 

(Kyllä sitä voi toki syödä jo heti, mutta maku paranee huomattavasti kun on pari päivää jääkaapissa kakkukuvun sisällä. Kreemi Huom kovettuu/kuivuu jos ei ole kantta-/kupua päällä!) 


(Kokeile aina kakun kypsyys testitikulla ennenkun otat uunista pois. Mikäli tikkuun jää taikinaa, anna olla vielä uunissa kunnes tikkuun ei jää mitään!) 


Ajattelin kokeilla samaa kakkua ensi kerralla niin, että lisään siihen vielä pienen pussillisen pähkinärouhetta. Pähkinärouhe sopii hyvin sekä porkkanakakkutaikinan sekaan, että koristeeksi kuorrutteen päälle :). 



Mukavia leipomishetkiä. 

Tämä on niin helppo resepti, että onnistuu varmasti ihan kaikilta :).




Tiina



Facebook

Instagram




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti